hur man konstruerar bakbord slutar

hur man konstruerar bakbord slutar

Bakbord slutar på bordsskivor och andra möbler är inte bara attraktiva de är funktionella . En skärbräda slut är en vanlig träbearbetning gemensam också känd som en spontade fogar . Bakbord slutar tjäna till att dölja ändträ medan står för expansion och kontraktion av trä . Dessa fogar hjälper också till att hålla bordet stabilt och platt . Vissa bakbord ändar är endast dekorativa , när den läggs till en plywood eller komposit topp , fogarna är rent estetiska

Du behöver :
Skyddsglasögon . .
Linjal eller måttband.
Wood.
Tabell såg.
Dado blad.
Slutför naglar.
Liten hammare .


1 .
Skär dado över ändträ i varje ände av din sammansatta bordsskiva . Gör detta på både toppen och botten av bordet och bildar en lång tunga på varje ände av toppen . Djupet på dado bör vara lika med 1 /3 av bordsskivan tjocklek . Bredden kan variera , 3 /4 tum är en vanlig dimension
2
Skär material för kopplingsdäcket ändar till bredden på bordsskivan . . Detta material ska vara samma tjocklek som bord och 2 till 3 inches bred .
3 .
Skär en skåra i kopplingsdäcket slutar . Hjälp av tabellen såg , skär ett spår centrerad i ena kanten av ett bakbord slut . Bredden på detta spår bör vara lika med tjockleken på tungan du har klippt på bordsskivan . Djupet på snittytan ska vara lika med bredden på tungan .
4 .
Montera ändarna genom att skjuta den räfflade kanten av kopplingsdäcket änden över tungan på bordet . Det gemensamma ska vara tät , lite tryck från hammaren kan behövas , men tvinga inte ihop bitarna .
5 .
Fäst varje bakbord avslutas med en enda spik . Välj en spik något kortare än tjockleken på bordsskivan . Sätt spiken genom mitten av det gemensamma , spikning från botten för att dölja spiken . Genom att bara använda en spik i mitten gör att bordet kan expandera och utan uppdelning .

tips och varningar


 • För lite extra flärd , prova sätter det gemensamma med en liten dymling i stället för en spik .
 • Erfarna möbelsnickare ofta fäst ändarna med skruvar i avlånga hålen .
 • set av brödunderläggen slutar på en plywood topp kan limmas i hela sin längd , som expansion och kontraktion är inte ett problem .
 • får en router och lämpliga bitar ersätta en tabell såg och dado blad .
 • Använd skyddsglasögon och hörselskydd när du använder elverktyg .


 • Relaterade artiklar


  hur du lägger till stöd till en vikande flytande hylla
  hur man kan återställa glasbord repor
  hur man bygger en ram för våningssängar
  hur man bygger kid arbetsbänkar
  hur reparera en trä dymling
  hushåll hälsa tips
  hur man gör steg för ditt husdjur
  bäddmadrasser vs nya madrasser
  hur man bygger en trä utbilda sig för ett barn rum
  hur man gör en enkel sänggavel