hur man rengör katt urin från en soffa

hur man rengör katt urin från en soffa

Katter är mest hemma uppkrupen sover på en säng eller soffa . Men när Kitty börjar använda dina möbler som en potta snarare än en plats för en katt tupplur , kan din soffa bli ett förbjudet område för människor i ditt hushåll . Cat urinen är mer koncentrerad än andra husdjur , och så det innehåller mer urea . Detta innebär att det är mer sannolikt att orsaka en fläck och är en av anledningarna katt urin är svår att avlägsna . Ta bort urinen så fort som möjligt

Du behöver : .
Pappershanddukar eller rena trasor
Enzym- baserade katt urin renare .
Bakpulver.
Citronella eterisk olja.
Sprayflaska.
Kattgodis .


1 .
Blot den våta urin med hushållspapper eller en ren trasa för att avlägsna överflödig vätska . Gör detta flera gånger med rent papper eller trasor tills de kommer bort torra . Använd en trycka motion att undvika att sprida urin runt . Om soffan täcker är lösa sådana , tagit bort dem för vidare analys .
2 .
Lägg en liten mängd enzym-baserade katt urin behandling i soffan som ett test för att se den vann " t fläcken eller skada tyget .
3 .
Applicera ett tunt lager av bikarbonat till fläcken och lämna över natten . Detta kommer att bidra till att absorbera överbliven vätska och tillfälligt ta bort lukten .
4 .
Pensla bakpulver bort . Det kan ha ändrat färg något efter absorbera urin , men det är inget att oroa sig .
5 .
Applicera enzym-baserade husdjursprodukter på en ren trasa i stället för direkt på tyget . Detta håller tyget blir mättad med vätska och förebygga skador .
6 .
med cirkelrörelser med trasan , som arbetar från kanten av fläcken inåt . Cirkulära rörelser förhindra tätare nedsmutsade området i centrum av fläcken sprids till de mindre koncentrerade kanterna , och det begränsar potentialen för urin som gnids in i omgivande obesudlade tyget .
7 .

Blanda två eller tre droppar citronella eterisk olja med vatten i en sprayflaska och spreja soffan när PET renare har torkat . De flesta katter gillar inte citrus dofter , så kommer ditt undvika sannolikt detta område . Den Citronella doft kommer också att ersätta eventuella kvarvarande urin luktar .
8 .
Flytta din katts matskål nära till soffan eller erbjuda henne godis där . De flesta katter kommer inte kissa i närheten av deras mat .

tips och varningar


 • Ändra din katts kattlådan och rena omgivningen att uppmuntra honom att kissa där i stället i soffan .
 • lägga till en separat låda för varje katt i hushållet .
 • enzym-baserade rengöringsmedel bryta ner urinsyra i urinen , vilket orsakar kvardröjande lukten .
 • inte tvätta med tvål och vatten , eftersom kristaller i Ulric syra aktiveras när de är våta .


 • Relaterade artiklar


  EUROTOP madrass definition
  hur man målar i en shabby chic stil
  hur man bygger din egen billiga möbler
  hur man gör skolan Cubbies
  hur man bygger en dubbel sängram
  hur man klä en soffa eller soffa
  hur man bygger en tri våningssäng
  hur man målar en glas- honnörsbordet
  vad är breakfront styling ?
  hur man kan skära en sänggavel och en fotstegskontakt att göra en soffa