delar av ett bäddset

delar av ett bäddset

Bed ställer olika beroende på tillverkare , men de flesta har samma grundläggande beståndsdelar. Den extra bitar kan variera . Vissa delar av en säng som tjänar ett syfte , medan andra är helt enkelt dekorativa . Vissa komponenter kan också utföra både funktionella och dekorativa ändamål . Våningssängar , trissa sängar och andra sängar specialitet använder i regel samma komponenter som standard sängar , de helt enkelt har ytterligare funktioner .

Ram

Den grundläggande komponent i varje bäddset är sängram . Den vanligaste enkel form av detta kallas ofta för " Hollywood frame ", och det är en metall rektangel , i allmänhet på hjul , som har en läpp som en låda våren kan vila för att stödja en madrass . Ramar kan också göras av trä , i stället för metall , och kan vila på ben , snarare än hjul . Plattform stil ramar har fasta väggar i stället för ben , och kan omfatta lådor eller annan lagringsenhet som passar under sängen . Dessa ramar har en stabil plattform eller flera lister på som madrassen kan vila , vilket eliminerar behovet av en låda våren .

Box Spring

En ruta våren är i allmänhet en tygklädd träram som innehåller fjädrar eller annat stötdämpande stöd för att hålla madrassen förhöjda och lägga komfort. Fält fjädrar är inte nödvändigt på alla typer av sängar , men kan användas med nästan alla typer för att lägga till höjd och stöd . En del nyare låda fjädrar har gömt förvaringslådor byggda i dem . En variant på madrasser som kallas " Bunkie board " används ofta med spaltgolv ramar att ge en solid yta på vilken madrass vilar . Dessa styrelser är lätta och i allmänhet mindre än 2 inches tjock , att lägga till stöd av en låda våren utan höjden .

Madrass

Madrasser ger ett mjukt liggyta som kommer med en mängd olika alternativ. Firm madrasser ge mer stöd , medan mjuka madrasser är mjukare , vilket gör den sovande att sjunka ner i madrassen fylla lite . Tryckavlastande madrasser erbjuda ytterligare en nivå av mjukhet , medan andra typer av madrasser , såsom minne skum , uppfyller de särskilda kurvor för den sovande.

huvudgavel och fotgavel

huvudgavel och fotgavel är valfria , prydnadsföremål som kan fästas på ramen . Sänggavlar fäster vid slutet av sängen där den sovandes huvud vilar , och kan ge stöd för ryggen för att sitta upp i sängen och läsa . Vissa sänggavlar erbjuder också lagring och fler funktioner så som läslampor . Fotbräden placeras i den motsatta änden av sängen och är generellt dekorativa , även om vissa modeller kan innehålla ytterligare lagring .


Relaterade artiklar


hur man kan måla köksstolar
hur man bygger ett bord
hur du gör din egen säng sänggavel
hur man gör en handdukshängare av PVC
Hur konvertera ett soffbord till hiss topp
hur man bygger en uppfällbar sittplats hörn fönster
Tempur- kontra antal utvalda
hur man gör trä skolbänkar
hur reparera benet på en stol
Hur man väljer en platt stå panel TV