hur man ansöker Tungolja

hur man ansöker Tungolja

Enligt Bob Vila är Tungolja det första valet av människor som tycker efterbehandling trä . Denna olja , som kommer från muttern av Tung-olja träd ( Aleurites fordii ) , tränger djupt trä och obligationer med fibrer under ytan , blir en del av det . Tung olja är ett utmärkt tätningsmedel och kommer att skydda träslag från fläckar och spill om den används rätt . Nybörjare trä lackerare använder ofta Tungolja eftersom det är så gott misstag-bevis och eftersom det rensar upp lätt

Du behöver : .
Fukt clothTung oilWood surfaceGrade 000 stål woolWhite vinäger (tillval ).


1 .
Torka av ytan med en ren , fuktig trasa för att avlägsna damm och skräp . Låt ytan lufttorka helt .
2 .
Häll en matsked Tung olja i handflatan . Stryker du med handen lätt över ytan av träet att distribuera ett tunt lager av olja jämnt över hela ytan .
3 .
Gnid in oljan i ytan med handflatan , arbetar med säd . Värmen i din hand kommer att värma oljan och trä , vilket gör att den kan penetrera djupt . Låt det torka över natten.
4 .
Slipa försiktigt med en bit av grad 000 stålull . Torka med en fuktig trasa för att avlägsna skräp . Upprepa steg 2 och 3 sex gånger eller mer för att uppnå en djup , glänsande finish .
5 .
Clean tung olja från dina händer med en liten skvätt vinäger och varmt vatten , eller helt enkelt Torka dem på en ren trasa och njuta av fuktgivande effekterna av oljan.

tips och varningar


 • Använd en nylon pensel för att borsta Tung olja i tunna lager om du gillar inte känslan av olja på händerna .
 • Arbeta alltid i ett välventilerat rum eller utomhus när fordonsreparationslackering träytor för att undvika inandning lösningsmedel , skadliga kemikalier och damm .


 • Relaterade artiklar


  traditionella stuga möbler
  hur man förankra en loftsäng i väggen
  hur man handlar möbler
  hur man rengör en inomhus teakbord
  hur man bygger en queen ramsäng trä
  diy härdat glas bord kaffe
  hur man bygger en skohylla för en entré
  franska land möbler stil
  det bästa sättet att måla trämöbler
  våningssäng säkerhetsnormer