hur man berättar en ursprunglig Eames stol

hur man berättar en ursprunglig Eames stol

Den Eames Lounge Chair och Ottoman är en av de mest lätt att känna igen möbler i världen . Designad av Charles och Ray Eames 1956 och introducerades för allmänheten på vad som nu är " The Today Show ", den här stolen har varit i produktion under mer än ett halvt sekel. I USA är det tillverkat av Herman Miller och i Europa av Vitra . Den Eames stolen har kopierats dussintals gånger , och berätta the real thing från knock- offs tar lite detektivarbete och en hel del uppmärksamhet på detaljer
1 .
Leta efter synliga skruvar i träram som håller lädret kuddar . Om du ser skruvar , är ordförande en bluff . I den verkliga Eames stol , fästen gummi chock limmas på trä under kuddarna innehar ordförandeskapet tillsammans . Det är en kostsam funktion att reproducera , och de flesta tillverkare av knock- offs inte bry sig.
2 .
Hitta pappersetikett , rund metallskiva eller lång tunn svart etikett på undersidan av stolen som identifierar den som den verkliga McCoy . Men inte att hitta en etikett betyder inte att stolen inte är verklig-etiketter ramla av .
3
Undersök basen av stolen , som borde ha fem ben i ett femstjärnigt mönster . Osmanska har fyra ben . Basen i stolen och benen av det ottomanska har en svart finish och glider aluminium . Den gummidel glider bör ha orden " Dome of Silence " märkt på dem . Om du kan hitta dessa ord på glider , tyder på att stolen är i original . Förfalskningar stolar har ofta fyrfota baser med en fjäder /gungmekanism . Real Eames stolar inte luta inte .
4 .
Bestäm det material som kuddar är gjorda av . En riktig Eames stol kommer att ha mjukt läder kuddar ( med mycket få undantag , när de kunde vara tyg ) fylld med 6-tums tjock uretan skum eller ner fjädrar. Sittdynan i stolen är i samma storlek som det ottomanska dynan .
5 .
Titta på formen på armstöden . De ska vara stora , böjda och vinklade så att de gånger över sittgrupp av stolen .

tips och varningar


 • Äkta Eames stolar börjar på ca $ 3. 500 nya , med vintage stolar går ibland för ännu mer. Fake Eames stolar kan fås för så lite som $ 200 återförsäljare . Den knock- offs som tillverkas av Plycraft börjar på ca $ 1,200.


 • Relaterade artiklar


  hur man installerar en hopfällbar stol överdrag
  shabby chic idéer för möbler
  hur man bygger en loftsäng med förvaring
  hur man bygger TV-bordet planer
  hur man använder höbalar för sittplatser
  hur man bygger en enkel fönster bänk med köksskåp
  hur man bygger en kub bokhylla
  hur man hittar ersättare kuddar för din Ashley soffa
  hur reparera vingliga möbler ben
  hur man gör trä ser rustika