hur man bestämmer värdet på en gammal symaskin

hur man bestämmer värdet på en gammal symaskin

Om du har ärvt en gammal symaskin eller om du plockade upp en på en loppmarknad , kanske du undrar hur mycket det är värt . Värdet på din symaskin kommer att variera beroende på dess ålder och skick , dess märke och modell , och dess sällsynthet . Med en kombination av metoder kan du bestämma värdet på din årgång symaskinen

Du behöver :
ren bomull clothMasking tapeMarker penMeasuring tapeSmall platt-tip screwdriverSmall diameter flexibel wireNeedle-näsa pliersNew kedja stop-ringen
.


1 .
Kontrollera din symaskin för att se om den har en modell eller serienummer som du kan använda för att identifiera det . Enligt webbplatsen Vintage Symaskiner , tillverkare inte börja använda modellen siffror fram till 1960-talet , så du kanske inte kan hitta en på din dator . Observera även kravet på din maskin och om en bruksanvisning , tillbehör och fästen följa den .
2 .
Kolla eBay och Craigslist för att se om det finns några maskiner som liknar ditt . Leta efter en liknande modell i samma ålder i liknande skick . Detta ger dig en uppfattning om vilka maskiner som ditt säljer för .
3 .
Besök lokala antikaffärer för att se om någon av dem har en maskin som liknar ditt . Detta ger dig en uppfattning om värde i detaljhandeln din maskin .
4 .
Ha en värderingsman titt på maskinen och ge dig en bedömning av dess värde . Om du inte känner någon lokal värderingsmän , be om en remiss från en lokal antikaffär .


Relaterade artiklar


futon madrass köpguide
Hur man säljer gamla möbler
den bästa läder reparation
hur du tar bort en HON låda arkivskåp
hur man bygger en baldakin ram
en byrå som skötbord
hur till återvinna en solstol
hur räntan rostfritt bestick
Hur kan jag få brännskador av en trä bord ?
hur man gör baser soffbord