hur man kan anpassa en 400 dag klockan

hur man kan anpassa en 400 dag klockan

De 400 dag klockan drivs av en torsion pendelsystem . Till skillnad från klockor som har en pendel som svänger från sida till sida , oscillerar den torsion pendeln i en cirkulär rörelse och är upphängd i en lång , tunn och platt stålfjäder . Justera både slå och tidtagning av de 400 dagen klockan är känsliga förfaranden vanligen utförs av erfarna klockan reparation proffs . Dock är klockan ägare med en måttlig förståelse för mekanik och en förmåga att arbeta med en delikat touch kan göra de justeringar . Projektet är initialt fyllas i på en timme eller mindre med ett fåtal verktyg

Du behöver : .
Små cirkelsågar nivå
Liten mejsel.
Smidig käke nål-tång .


1 .
Ta bort det skyddande glas kupol från den 400 dagen klockan genom att lyfta det rakt upp tills botten på kupolen rensar den översta delen av klockan . Var försiktig när du tar bort kåpan som glaset är tunn och kan spricka eller gå sönder om påverkas .
2 .
Nivå klockan genom att vrida på de ställbara fötterna på undersidan av basen som krävs för att så att även undersidan mittpunkten på pendeln står i centrum av mässingskopp sitter på basen . Se till att pendeln kan röra sig fritt utan kontakt med sidorna av koppen. Om 400 dagar klockan inte har en kopp i botten , använd en liten cirkulär nivå för att utföra detta steg.
3 .
Leta upp ankaret stift på toppen av klockan rörelsen . Ankaret stift är den lilla diametern post som sticker ut genom en liten mässing gaffel bifogas tunna fjädring och är fast i ankaret . Lägg märke till flykt hjulet i rörelsen och de två pallar som är knutna till ankaret .
4 .
Vrid långsamt pendeln tills ett av pallar släpper fly hjulet , så att den före en tand av hjulet . Sluta att flytta pendeln omedelbart när tanden på flykt hjulet släpps .
5 .
försiktigt släppa pendeln och låta den svänga i motsatt riktning . Beakta fly hjulet och pallen som en gång släpper det . Om förskott fly hjulet samtidigt pendeln stannar är 400 dag klockan slå justering bra .
6 .
Använd en platt skruvmejsel eller släta käken nål-tång för att sätta sadeln att fjädring är ansluten till om pallen inte låsa upp tanden fly hjul och ett beat justering är nödvändig. Sadeln ligger på toppen av klockan rörelsen monteras på fjädring bron .
7 .
Vrid skruven med en skruvmejsel , om tillämpligt, eller vända sadeln med jämna käken nål-tång något i den riktning där mer rotation behövs . Något : en knappt mätbar rörelse från verktyget används för anpassningen. Se till att inte vrida eller på annat sätt deformera den känsliga fjädring samtidigt vid justeringen.
8 .
Fortsätt att göra det slå justeringar tills fly hjulet tänderna släppas i slutet av varje rotation .

9 .
Stoppa pendeln vid den punkt där den vänder sin oscillerande cykel för att justera tidtagning av de 400 dag klockan . Håll pendeln på den plats där du stoppade den när du gör den tid justering .
10 .
Vrid reglernyckeln skivan på toppen av pendeln enligt dess märkning att göra nödvändiga förändringar i sin tidtagning . Slå på skivan i riktning mot "F " kommer att påskynda klockan och vända i riktning mot "S " kommer att sakta in klockan .
11 .
Släpp pendeln något efter den punkt där den stoppades .
12 .
Vrid minutvisaren medsols tills rätt tid är inställd . Undvik att flytta runt handen som minutvisaren vrids .
13 .
tillbaka glaskupol över 400 dag klockan . Var försiktig hantering av glaskupol .

tips och varningar


 • 400 dag klockor arbeta i ett långsamt tempo . Låt klockan att köra flera dagar mellan justeringarna .
 • Inledningsvis göra tidtagning justeringar på pendeln skivan på högst en 1 /8 tum tur i den nödvändiga riktningen .
 • Rekord beloppet för justering göras varje gång . Detta kommer att hjälpa när du gör framtida justeringar .
 • Man måste vara försiktig när du gör justeringar av 400 dag klockan . Fjädrar är känsliga och kan skadas om vridna eller förvrängd på något sätt .


 • Relaterade artiklar


  hur man målar gamla möbler
  gör det själv bordet träregel från 2 x 4 : s
  hur man avveckla ett biljardbord
  hur man byter tyg utemöbler
  hur till återvinna sittdynorna
  madrass fakta
  hur göra om ceder möbler
  instruktioner för att göra en himmelssäng med pvc-rör
  tips för att flytta till ett nytt hem
  hur man får de bästa priserna på hyra till egna möbler