hur man skär melamin ombord

hur man skär melamin ombord

Utan en särskild såg försedd med en motroterande ritsning blad framför de viktigaste bladet , det är nästan omöjligt att skära melaminhartsbelagd spånskivor utan några chip ut . Det finns dock vissa knep en husägare kan använda för att uppnå ett chip gratis skär ovansidan , medan på samma gång , vilket minimerar blåsa ut på undersidan av brädan

Du behöver : .
Triple chip tand volfram karbidstålet med 80 tänder .
Negativa krok volframkarbid melamin sågklinga .
Stållinjal .


1 .
Utrusta ditt bord såg med antingen en tredubbel chip tand hårdmetall med 80 tänder , eller en negativ krok volframkarbid melamin sågklingan .

2 .
Kontrollera klingan skruv och Drivning på ditt bord såg . Byt ut alla delar som visar tecken på slitage att minimera blad vingla . Kontrollera noga bladet och såg staketet anpassning av mätpunkter för och akter med en stållinjal . Rådfråga tillverkarens manual och justera om nödvändigt med mellanlägg eller med en justerskruv typ på enheten montering. Sväng drivaggregatet vänster eller höger tills bladet och stängslet är exakt parallellt med varandra .
3 .
Ställ sågen upp för att skära önskad bredd . Justera bladet höjd till 1 /16 tum . Med melamin ansikte översta , gör en poäng spänner över undersidan av brädan för att minimera chip ut .
4 .
anpassa bladet till sin högsta höjd så att klingan skär i en nedåtgående riktning. Placera panelen på sågbordet , bra sida upp och ställa in den ordentligt mot staketet . Skär panelen genom att mata den genom sågen med en jämn och stadig rörelse .
5 .
sänka sågklingan till sin normala höjd över bordet efter att göra den.

tips och varningar


 • Vid justering av klingan till sin högsta höjd, kan du ta bort skyddet . Var extra försiktig när du gör klipp och låt inte dina händer någonstans i närheten av sågklingan . Byt skydd så snart du har arbetat färdigt .
 • Bär inte löst sittande kläder eller en halsduk när du använder ett bord såg .
 • alltid skyddsglasögon och andningsskydd när du använder en motorsåg .


 • Relaterade artiklar


  instruktioner för en kung sängram
  nylon stol tips
  vad är ett slitstarkt material för en soffa ?
  hur reparera en stol med lim
  Vad betyder spole räknas i madrasser ?
  hur man konstruerar bakbord slutar
  hur man band furumöbler
  hur man använder Dekoratör i badrum
  möbler idéer för ett spelrum
  hur man rengör mögel på vinyl möbler