hur man utformar ett köksbord

hur man utformar ett köksbord

Köksbordet är en av de viktigaste tabellerna i hus- familjens mat , lata frukostar helg och koppar te med vänner allt hända runt köksbordet . Om du är i marknaden för en ny , och vill designa din egen , är det en bra idé att överväga alla delar innan man köper eller beställer en skräddarsydd bord . Du måste tänka på storleken på ditt kök och din familj , samt inredning och stilen i ditt kök

Du behöver : .
måttband.


1 .
rita en liten miniatyrbild av ditt kök från ett fågelperspektiv , sedan bedöma utrymme du har för en tabell . Titta på den lämpligaste områdena , sedan mäta dem för att ge möjlig dimension köksbordet , don't glömma att lämna utrymme för stolar och antalet personer som du räknar med att sitta vid bordet på en regelbunden basis .

2 .
Titta på rymd och storlek tillgängliga , sedan överväga vilken form passar bäst in i detta område . Små skrymslen kan passa en liten fyrkantig eller rund bord , medan större arealer som en vägg kan stödja en lång bock-typ bord , även en väggmonterad en . Om det finns utrymme i mitten av ditt kök , så kanske köksbordet kan fungera som en arbetsbänk , liksom .
3 .
Tänk utrymmesbegränsningar. Mindre kök kan behöva designelement såsom hopfällbar sidor , drop-blad bordsskivor eller ens dolda förlängningar så att utrymmet i tabellen kan maximeras när den inte används .
4 .
Bestäm övergripande stil i ditt kök så kan man informera stilen på tabellen du designar . En modern , minimalistisk kök som kan passa ett krom table- hopfällbar vägghängd tabeller passa små moderna kök . Lantligt kök kommer att gynnas av ett massivt trä , enkel tabell , med kanske några detaljer på benen . En eklektisk typ av kök som kan passa en bock bord gjorda av återvunnet järnvägssyllar , eller ens en gammal dörr .
5 .
Tänk benet design . Den enkla land tabellen använder fyra vertikala ben och en tvärslå för support- två centrala kolumn ben är ett alternativ , vinklade benen ger ett mer modernt utseende , en enda piedestal med en utsirad basen gör en chic bord runda kök

6 .
Tänk på ditt material . Trä är ett populärt val , men finishen gör stor skillnad. Blankpolerade eller lackerad ger ett elegant , elegant känsla , medan en matt finish på trä är mer rustik . Målade och nödställda färdiga är det ultimata i shabby chic , eller lägga en konstnärliga avsluta med handmålning ett mönster på bordsskivan . Metall och krom finish är populära med moderna designers , liksom glas toppar eller laminat i starka färger .
7 .
Rita en grov design av ditt köksbord , med designelement som valts ut på papper . Gör en lista över önskade material , dimensioner och märka ut den plats där tabellen kommer att gå på ditt kök miniatyr. Ta design till en entreprenör , eller ta det shopping för att se om du kan hitta en match .


Relaterade artiklar


hur man väljer en madrass för äldre
hur man klä en toffel stol
hur man kan återställa stolar retro kök
idéer för att uppdatera en boll & klo foten ek matbord
hur man rengör möbler av metall uteplats
Vilka är de vanliga sängramen storlekar ?
hur man patch en lädersoffa
hemlagad projektionsdukar
hemlagad inomhus stå flaggstång
Hur man väljer en stol stil för ett vardagsrum