hur reparera avsluta trämöbler

hur reparera avsluta trämöbler

Trämöbler är ganska tålig , men ibland finish kan bli repad och sliten och träet under skadade . Det är lätt att reparera möbler på ytan genom att återställa trä så att en ny finish kan tillämpas . När ytan har reparerats kan trämöbler lätt målas eller betsas och lackas

Du behöver : .
Gamla tidningar Plasthandskar Dust maskElectric Sander 220-slippapper sandpaperTack clothChemical strippa agentPaint brushesPutty knifeWood glueWood sealant150 slippapper StainLatex emalj paintPrimerPolyurethane finish 100-slippapper .


1 .
Placera gamla tidningar på golvet runt möbler repareras . Öppna fönster för god ventilation . Seal luftkonditionering kanaler för att minska risken för trädamm infiltrerar filtret . Sätt på plasthandskar och andningsskydd .
2 .
Sand möbler med en elektrisk slipmaskin med 220-slippapper . Sand i fiberriktningen och se till att jämnt slipa hela ytan . Ta bort trädamm med ett häftstift trasa .
3 .
Strip träet avsluta med en kemisk färgborttagning agent . Doppa en ren pensel i agenten och sprida det jämnt i jämna drag . Vänta på agenten att bubbla , och sedan skrapa bort det med en spackel .
4 .
Lim oavsiktligt lyfts träbitar på plats med trälim . Försegla samtliga skölpar eller gropar på möbler ytan med trä tätningsmedel . Låt både lim och trä tätningsmedel torra fyra till sex timmar . Lätt åter sand för hand med 150-slippapper över re-limmade och fyllda sektioner . Ta bort trädamm med en ren pensel .
5 .
Stain trämöbler med ny finish nu att alla reparationer har gjorts . Välj en fläck som bäst passar att virket är färgade , såsom vatten-bets för torrt , poröst trä . Applicera fläck i även slag med en ren pensel . Låt första skiktet torka och tillämpa en sekund.
6 .
Måla möbler i en latex emalj-baserad måla i valfri färg eller som ett alternativ till färgning . Prime möbler första , tillämpa ett lager grundfärg till möbler med en pensel . Låt torka. Lägg på två lager färg med en ren pensel . Låt första lagret torka innan du applicerar andra strykningen .
7 .
Måla möbler med en tydlig polyuretantäckfärg . Detta kommer att försegla trä och fläcken eller färg, och också kommer att ge en varaktig ny finish . Välj polyuretan som är både insekter och vattentätt . Applicera första lagret och låt torka över natten .
8 .
Sand möbler ytan med 100-slippapper . Ta inte bort det första skiktet av finish , bara sand lätt nog så att det andra skiktet absorberar bättre . Ta bort damm och stryk en andra gång av polyuretan med en ren pensel . Låt torka.


Relaterade artiklar


Hur man monterar en gunga stol till ett tak
hur restuff fast soffa kuddar
vård av ek möbler
hemmagjord affisch säng med nät
hur man bygger Underbed skåp
hur man får repor av läder
kontorsmöbler tips
queensize madrass ram instruktioner
hur man reparera en rotting stol
vad är skillnaden i storlek mellan en queen size madrass & en king size madrass ?