hur restain möbler

hur restain möbler

Stained möbler ser mörk eller betsad på ett sätt som framhäver naturliga struktur och mönster av trämöbler . Ibland möbler kan behöva restained om ytan är skadad , eller när en annan färg fläckar eller nyans önskas . Det behöver inte vara svårt att restain möbler , om det görs på rätt sätt . Restaining möbler kan spara hundratals, kanske tusentals dollar . Istället för att behöva köpa nya möbler , kan en gammal möbel vara restained att passa in i någon design tema inom ett hem .

Du behöver:
Gamla tidningen
. Presenningar.
Bomull trädgårdshandskar.
Andningsmask.
Eye glasögon.
Elektrisk slipmaskin.
220 slippapper.
Tack trasa.
Rengör penslar.
150 slippapper.
Kemisk färgborttagning agent .
Spackelspade.
Gammal trasa.
Fläcken.
Polyuretan.
100 slippapper.


1 .
Sätt gammalt tidningspapper på golvet . Placera presenningar över möbler som inte är färgas in på nytt för att skydda från trädamm . Öppna fönster för god ventilation , eller helst arbete på möbler utanför om vädret tillåter . Spärra av luftkonditionering ventilationskanaler om arbete inuti , för att eliminera risken för trädamm cirkulerar i luftfilter .
2 .
Ta på skyddshandskar bomull i trädgården för att skydda händerna från splitter , och andningsskydd . Använd ögon glasögon . Sand möbler ytan jämnt , i riktning mot säden med elektrisk slipmaskin och 220 sandpapper . Ta bort trädamm med please trasa eller en ren pensel . Sand ömtåliga möbler för hand med 150 sandpapper . Se till att sand i svårtillgängliga delar och ta bort trädamm .
3 .
Strip möbler med en kemisk färgborttagning agent för att klara ytan . Doppa en ren pensel i kemisk färgborttagning agent och tillämpas i även stroke . Vänta på det kemiska agens som bubbla . Sedan börja skrapa med en spackelspade . Rengör slutet av spatel med en gammal trasa som man skrapar varje avsnitt av möbler , så om agenten inte torka på kniven och störa skrapa .
4 .
Slipa ytan med 150 slippapper efter det kemiska agens har försvunnit helt. Detta tar bort överskott strippa agent och rugga upp i fiberriktningen så fläcken absorberar bättre i fibrerna i träet. Ta bort trädamm med en ren pensel .
5 .
Applicera fläck i jämna drag . Välj en vattenbaserad bets för torr träslag . Doppa en ren pensel i möbler fläcken . Applicera två lager och låter det första lagret torka innan en andra gång. Använd en vatten -och insekt bevis polyuretantäckfärg att försegla i fläcken . Applicera det första skiktet av polyuretan . Låt torka över natten.
6 .
försiktigt sand första lagret dagen efter med 100 sandpapper . Ta inte bort finish . Sand lätt att rugga upp ytan för andra skikt av polyuretan . Ta bort trädamm med en ren pensel . Tillämpa den andra skikt av polyuretan och låt torka.


Relaterade artiklar


metall inomhus möbler projekt
hur man skapar och bygga din egen bokhylla - steg 5
hur man bifoga två dubbla madrasser
hur man refinish en stol av trä
nackdelarna med faux läder möbler
Hur man monterar ett nattduksbord
hur du ansluter tillsammans en dubbel sängram
hur man ansöker vattenbaserad bets
hur man demonterar en lat pojke stol
hur du ställer in en vattensäng