information om hängmattor

information om hängmattor

Miljontals människor runt om i hängmattorna världen använder för att vila i. Hängmattor är en typ av väv lyftsele används för att sova och vila . Hängmattor består vanligtvis av en panel ( tillräckligt brett för att stödja kroppen ) av vävt material som är upphängda mellan två punkter med rep . Repen i hängmattan är ofta utsträckt mellan två träd eller tjänster

Syd-och Centralamerika Historia

Hängmattor sitt ursprung i Syd- och Centralamerika där de har använts i nästan 1000 år . Den Mayaindianerna i Centralamerika uppfann hängmatta . Det finns tecken på historisk hängmatta användning i de sydamerikanska länderna Ecuador och Brasilien samt länderna i Centralamerika i Mexiko , Costa Rica , Guatemala , Nicaragua , El Salvador, Guatemala och Nicaragua . Hängmattor var populära produkter i handel mellan olika Central-och Sydamerika nationer, som sprida sin popularitet under hela den inhemska befolkningen.

Introduktion till Europa

Det var Columbus som introducerade hängmattan till Europa . Han upptäckte hängmattor som används av Bahamians för deras eftermiddag siesta . Nyfiken , juveler Columbus ett urval av hängmattor och tog dem tillbaka till Europa. Hängmattan blev snabbt populär bland matroserna i Storbritannien och Frankrike som funnit det lämpligt , bekväma och utrymmessnål till sjöss . Snarare än traditionell användning latinamerikanska material , var marinblå hängmattor vanligen tillverkade av längder på duk .

Material

Det första materialet används för att göra hängmattor var bark av hamack trädet . Den sisal anläggning ( liknande den Aloe Vera ) ersättas senare hamack bark . Den sisal Anläggningen visade sig vara mer hållbara och riklig . Det upptäcktes också att bladen kunde bli slagen för att mjuka upp fibrerna och gör hängmattan bekvämare . Under historiens lopp har många material använts för hängmattor . Den moderna bomull hängmatta har bara funnits i ca 60 år.

amerikansk stil Hängmatta

Den moderna amerikansk stil hängmatta är vanligen tillverkade av polypropen eller bomull . Denna typ av hängmatta töjs inte innesluta kroppen, eftersom linan är tjock och tät . Men det är mycket bekväma och generellt tåligare än andra typer av hängmatta . Det är oftast hängde mellan två träd eller två särskilt konstruerade står .

Maya-Style Hängmattor

Maya-stil hängmattor kopiera design och stil av de tidigaste maya indiska hängmattor . De är nu allmänt tillgängliga över hela världen. Maya-stil hängmattor är tillverkade med mycket tunna tyget så , till skillnad från amerikansk stil hängmatta , de formar sig efter kroppen och är mycket bekväma . Många människor använder Maya-stil hängmattor som en primär säng . Till skillnad från många moderna hängmatta konstruktioner som använder trä barer att sprida ut och stödja stödjande material är Maya hängmattan enbart gjorda av tunt vävt material .


Relaterade artiklar


hur man rengör katt urin från en soffa
hur man rengör en mocka soffa
hur restain trästolar
typer av gungstolar
hur man böja faner
hur man konstruerar bakbord slutar
hur man hänga en stol hängmatta
hur man rengör mögel från en soffa
DIY träsängar för barn
egenskaper möbler av valnötsträ