kan microfiber tyg soffa kuddar maskintvättas ?

kan microfiber tyg soffa kuddar maskintvättas ?

Microfiber tyg är människan-oftast av polyester och nylon-och är lätt , men ändå motstår skrynkling eller slitage . Av denna anledning är det ett vanligt val för tapetsering möbler . Även rengöring kuddar i en tvättmaskin är vanligtvis mot deras skötselråd , städning en mikrofiberduk kudde som kan göras

Rengöring kuddfodral

Om microfiber dyna : s fall kan tas av och tvättas separat från kudden , är det säkert att tvätta microfiber tyg i tvättmaskin . Ta bort locket och placera den i tvättmaskinen med en likadan färg tvätt och din vanliga mängd diskmedel .

Rengöring Kuddar

Om dynan är oskiljaktig från sin täcka , undersöka dess skötselråden och följer dessa instruktioner för rengöring . Generellt är dock om det är en skum kudde , ska du tvätta det för hand för att undvika risken att skummet skulle bryta upp i maskinen . Detta görs bäst i en stor diskho eller ett badkar och ett milt rengöringsmedel och varmt vatten , enligt " Heloise tips " hem råd kolumn . Om dynan är polyester och ryms i en tvättmaskin , är det säkert att göra det-men bara på de mjuka cykeln , och endast för en till två minuter . I båda fallen , torr dynan på torkens luft cykel eller utomhus på en varm dag och se till att vända kudde över varje timme eller så .

fläckborttagning

Om kudden bara har en fläck du vill ren , är antalet en regel att sandskädda, inte gnugga det drabbade området . Försök att göra det med bara en ren trasa eller handduk i början, sedan dutta på området med hjälp av alkohol eller vodka om det behövs . Detta kan ta flera försök , vara säker på att låta det torka mellan . Försök att ta bort fläckar så snart som möjligt efter de visas .

för mycket tvätt

Det är en sådan sak som att tvätta en mikrofiberduk kudde för mycket . Tänk på att sköljmedel kan täppa microfiber porer , vilket gör tyget mindre effektivt på att motstå fläckar och spill med varje tvätt , enligt Home Decorating Recensioner hemsida . En professionell rengöring företag vet hur man bäst hanterar microfiber kuddar , så överväga att uppmana en i ditt område om du hittar dig själv med att rengöra kuddar regelbundet .

Varning

Microfiber är mycket värmekänsliga . Av den anledningen bör du inte använda värme för att torka dynan . Det skulle förmodligen ännu bättre att lufttorka det än att slänga den i torktumlaren på " låg ".


Relaterade artiklar


spray för dammkvalster i madrasser
hur man installerar låda diabilder för nybörjare
hur du monterar en himmelssäng
DIY : instruktioner för att tillverka ett Murphy säng
hur lätt köpa en madrass
hur man handlar och jämför madrasser
formella möbler stilar
hur man gör en baldakin med inga inlägg
trädgårdsmöbler och möbeltyg
hur man gör en ram vattensäng