om Amish sovrumsmöbler

om Amish sovrumsmöbler

Material och utförande kan göra skillnaden mellan ett sovrum uppsättning som varar i flera år och en som inte gör det. Amish sovrum apparater är arvegods som uthärdar i generationer . Enligt Dr Bruce Tharp , professor i formgivna föremål på Handelshögskolan av Art Institute of Chicago , några anspråk på " Amish " är verkligen en bred generalisering . Det finns över ett dussin formella typer av Amish och otaliga subtyper . Gemensamma egenskaper är dock hittas i Amish möbler

Design

Amish sovrumsmöbler estetik tenderar mot land design . Bondgård, uppdrag och koloniala stilar är vanliga . Steve Edwards , ägare av Amish Möbler och Trim Company i Spring Grove , Illinois , arbetar direkt med amish hantverkare och säger att de också är villiga att skapa egna uppsättningar med hjälp av kunders unika idéer . Möbler kan ändras för att passa ett rum . Även om Amish inte skulle använda utsmyckade möbler själva , kommer de att producera den . De lyssnar på marknaden och göra precis vad som helst som kommer att sälja .

Material

Amish möbler är gjorda av hårda träslag . Enligt Dr Tharp är rödek enkelt de vanligaste trä som används i Amish sovrumsmöbler . Det är robust , billigare , och vädjar till Amish sparsamma natur . Det kommer inte tas som " fancy ", vilket kan ses som att visa upp . Edwards kunder erbjuds standard val, såsom björk , lönn , valnöt , al , och mahogny . Kunder kan begära andra särskilda beslut eller såga i trä arter.

Construction

Enligt Edwards , bara " Äldre Beställ Amish " göra möbler helt enkelt med hjälp av handverktyg . Processen är alltför tidskrävande att resultera i vinst . De flesta anställda alternativt-drivna redskap, inklusive bord sågar och hyvlar . Amish kommer i allmänhet inte använda elektriska verktyg . De väljer ett bälte eller pneumatiska system som är gas -eller dieseldrivna . Varje Amish gemenskapen fastställer sina egna regler som tillåter ledamöterna att hålla sin tro , men ändå producera möbler i tid . Trä urval , layout och montering sker fortfarande för hand .

Försäljning

Amish- folk för att göra möbler bara för andra amish , men började sälja det någon annanstans då allmänheten erkänt sitt hantverk . Plus , enligt Dr Tharp , många människor är angelägna om att stödja deras lokala , historiska Amish samhällen och köpa möbler från dem är ett enkelt sätt att göra det . Det finns Amish möbler mässor i Ohio och Indiana där köpare kan se många enskilda hantverkare på ett ställe . Inte alla Amish delta i dessa . Möbler också ofta säljs via mäklare till butiker och försäljningsställen .

Kvalitet

Amish hantverk är enastående med stor känsla för detaljer och material , säger Edwards . Skogen för sovrummet bitar är ugnstorkade för korrekt fukthalt . Det är då slipas och jämnas inifrån och ut . Edwards säger att Amish lederna använda passar ihop i sina lådor byrålådan . Lådan glider smidigt .


Relaterade artiklar


problem med skinnsoffor
hur gör jag bygger en träsäng ram som sitter lågt i golvet ?
hur man bygger ett garage hylla ovanför garageporten öppnas
hur man bygger eget garage arbetsbänk
hur man bygger en dubbel säng
när och hur man byter låda fjädrar och madrass
hur du tar bort repor på trä
hur reparera en bäddsoffa
hur man kan inreda din skugga tabellbox kaffe
säng designidéer