torr läderbehandling

torr läderbehandling

Oavsett om du har en gammal bälte , kappa , par skor , eller en bit läder möbler som har förlorat sin lyster , vård av torr läder är viktigt . Inte allt hopp är förlorat om en bit av läder har blivit torr . Vissa människor kanske tror att posten måste kastas ut eftersom lädret aldrig kommer att se likadant , men det är inte sant . Konditionering en bit torrt läder kan ge objektet ett nytt utseende

Identification

Dry läder är lätt att upptäcka . Färgen blir matt , kan posten blir stela , och det kan börja spricka eller flagna . I extrema fall kan läder objektet börjar falla isär . Torr lädermöbler inte längre bekväm att sitta på , och det kan också börja att skala och se slitna ut . Om lädret har blivit tunna ur bruk kan torrhet få den att gå sönder eller bildar små revor .

Funktion

Behandling av torrt skinn är ett måste om du förväntar dig att förlänga objektets liv . Tvätt med läder tvål och varmt vatten kommer att bidra till att ge lädret fukt den behöver . Dessutom försiktigt borsta läder och sedan följa med kallt vatten skölja hjälper behandla läder . Efter tvättning och borstning lädret bör det torkas utan användning av värme . Lufttorkning är perfekt , så länge som lädret inte är kvar ute i direkt solljus .

Typer

Läder dressing bör användas för att hjälpa till att återställa smidighet och mjukhet till läder . Detta bör göras efter det att lädret har torkat helt . Det finns några alternativ som kan utnyttjas vid tillämpningen av läder dressing . En hemgjord blandning av glycerin och alkohol kan användas för att klä läder . Däremot kan produkter såsom mink olja också användas för att mjuka upp läder . Mink olja är nog det lättaste sättet att behandla läder , eftersom det kan hittas i de flesta allmänna handelsvaror butiker . Möbelaffärer säljer också läder förband under möbler .

Missuppfattningar

Om en bit läder har blivit så torrt att det börjar falla sönder eller visar tecken på sprickor , behandla det genom tvättning , borstning , torkning och tillämpning läder dressing kommer inte att hjälpa till att reparera skadan . Dessa processer kommer att hjälpa opåverkade områden av objektet , men sprickor och tårar i läder kan inte fastställas med behandling . Om skadan har inträffat på en pjäs är en möbel kan en tapetserarverkstan kunna fixa det .

Fördelar

Behandling av torr läder kan förlänga livet av läder . Behandlingen ska faktiskt börja innan lädret börjar visa tecken på att vara torr . Tidig behandling kommer att se till att lädret inte rippa , riva eller spricka . Dessutom kommer tvätt läder bidra till att undanröja kroppen oljor , salter , atmosfäriska mark , och gemensamma jord som kan samla på läder när det används regelbundet . Under upprätthållande lädervaror hemma är en bra idé , ta dem i en professionell rengöring minst två gånger per år är också klokt .


Relaterade artiklar


hur man gör en futon säng i en soffa
hur man berättar en falsk barcelona stol
hur man fixar vattenskador på trä
hur man hänga en stol hängmatta
hur till vända en sängram i en krubba
hur reparera aluminium stolar
Var kan jag hitta unika trädgård solstolar ?
hur man kan jämföra bäddmadrasskydd
DIY : våningssäng med bänk under
vård av uteplats högtalare