träslag för skrivbord

träslag för skrivbord

nästan alla typer av trä kan formas till ett skrivbord . Det finns dock vissa typer av trä som används för bord oftare än andra på grund av pris , hållbarhet och utseende. Innan du väljer en trä skrivbord , är det viktigt att veta vilka alternativ som finns tillgängliga och de olika effekter som varje trä producerar .

spånskiva

Spånskivor är gjord av bitar av trä och sågspån smält samman med lim . Detta träslag produkt är billig och går lätt sönder . Oftast är trä, belagda med en liten träfanér , eller en fasad att se ut som trä . Denna form av skrivbord är populärt eftersom det är mycket billigare än riktigt trä skrivbord . Om möjligt är det bäst att undvika skrivbord spånskivor .

Ek

Ek är ett robust trä som kommer att pågå i många år . Ek är traditionellt en ljusare färg av trä , och den enhetliga säd ger träet en diskret elegans . Det enda problemet med en ek skrivbord är att densiteten av trä gör det extremt tungt . Detta är inte det bästa träet valet för stora skrivbord om den någonsin behöver flytta till en ny plats .

Walnut

Walnut har en mjuk korn och lätt utseende , liknande tall med lite la densitet . Valnöt skrivbord är lättare än ek skrivbord , vilket gör dem lättare att transportera . Valnöt ger en avslappnad känsla , som är perfekt för ett skrivbord ligger i köket eller någon annan informella rummet .

Maple

Maple , en stark , rödbrun trä , är ett populärt val för skrivbord . Lättare än körsbärsträ , kan lönn vara klädd upp eller ner beroende på vilken typ av bordet och formalitet i rummet där den är placerad . Maple är ett lövträd , så alla skrivbord gjort av lönn kommer att pågå i många år .

Björk

Björk är naturligtvis ljust med en tydlig och vågig spannmål . Veden är kapabel att ta på många olika fläcken färger , vilket gör det idealiskt för matchning till andra möbler i ett rum . Björk är ett slitstarkt golv som är mindre formella än körsbär eller lönn . Björk formad i olika stilar ger ett rikt woody känsla på grund av olika spannmål .

Cherry

Cherry är en annan populär färg och virke för skrivbord . Körsbärsträ är svårt , men mindre hårt än ek och valnöt. Cherry har en fin , rak säd som gör det enkelt att slipa till en extremt jämn yta . Körsbär är typiskt färgas en rik mörkbrun med inslag av rött nyanser till det . Körsbärsträ skapar ett formellt utseende , särskilt när det paras ihop med formell konstruktion .


Relaterade artiklar


hur man gör en enkel 2 - gånger-4- slut bord
om en frukostplats
hur man rengör mikrofiber soffor
historia sittsäckar
hur man skär en gjutjärn sjunka
kan du täcka en bänk Queen Anne ?
hur man gör ett bordsvin fat
tall hantverk hylla stilar
hur man gör en keramisk eld grop
hur man fyller soffdynorna