typer av madrasser

typer av madrasser

latexmadrasser kan bestå av naturlatex , syntetiskt latex eller en kombination av båda. En latex madrass kan också innehålla annat material som kallas " fillers. " Skillnaderna i kvalitet , nytta och avigsidor latexmadrasser varierar mellan de olika typerna. Totalt är latexmadrasser kända för sin fasthet , support , hållbarhet och motståndskraft mot allergener .

naturlig latex

Naturlatex kommer från gummiträdet , och en madrass gjord av det innefattar inte någon typ av syntetmaterial, kemikalier eller konstgjorda produkter . Madrasser tillverkade av naturgummilatex tenderar att vara både mjuk och kända för sin elasticitet . Naturlatex är biologiskt nedbrytbart och resistent mot bakterier , mögel , mögel , damm kvalster , insekter säng och andra allergener. Som en naturlig produkt , kan konsekvensen och kvaliteten av naturlatex varierar till viss del . Detta gör det viktigt för konsumenten att testa kvaliteten på en latex madrass innan de köper en . Även om du kan köpa en helt naturlig latex madrass , kan de vara dyra och svåra att hitta .

syntetisk latex

En kemisk process som innebär oljebaserade material skapar syntetisk latex . Först skapade under andra världskriget , besitter syntetisk latex många av samma fysiska egenskaper som naturligt latex . Medan vissa skulle kunna hävda att syntetisk latex fortfarande sämre än den naturliga produkten, en madrass gjord av syntetisk latex ofta behåller sin motståndskraft och hållbarhet under en längre tid än en tillverkad av naturlatex . Eftersom syntetisk latex är en produkt , en madrass gjord av den tenderar att ha en mer konsekvent känsla och kvalitet . Men madrass en tillverkad av syntetisk latex kan ofta känna styvare än en som gjorts från den fysiska produkten .

blandningar och Fillers

Blended latex resultat när ett företag kombinerar naturlig och syntetisk latex för att skapa en madrass som har den fördelaktiga egenskaper av båda typerna . Dessa egenskaper inkluderar elasticiteten i naturlatex och större hållbarhet syntetisk latex . En madrass gjord av blandat latex har en mer enhetlig känsla än en som gjorts endast från naturlatex .Några blandade latexmadrasser även fyllmedel . Fyllmedel består av partiklar av lera och andra material som blandas in i latex . Detta gör den resulterande latex billigare, men fyllnadsmedel också gör latex styvare och mindre hållbara .En madrass som består av " ren latex " inte innehålla fyllmedel . Uttrycket " ren latex "kan användas för att referera till både syntetiska och naturliga latex . Högre kvalitet latexmadrasser tenderar att bestå av ren latex .


Relaterade artiklar


hur man passar lampskärmar
bankett stilar
hur man lägger kakel på ett picknickbord
hur man använder en bäddsoffa madrass
Hur konvertera en dubbel säng i en loftsäng
hur man använder ett vakuum att blåsa upp en luftmadrass
historien om Queen Anne -stil möbler
nackdelar med bragada madrasser
hur man gör en bambu sänggavel av bambu persienner
hur man bygger en betjänt pool handduk