vit vs röd ceder möbler

vit vs röd ceder möbler

Röd och vit ceder används för att göra många typer av möbler . Dessa typer av cederträ har liknande kvaliteter , men det finns vissa skillnader . Om den inte behandlas , de båda väder till en silvergrå . Båda typerna av ceder krymper inte , men vit ceder får inte lika länge eftersom det saknar syra tanniner . Möbler med cederträ är bra för din hälsa , eftersom det inte är besprutade med kemikalier för att bevara den

Historia

cederträ är en rak och även finkornig träslag . En anledning ceder används för att göra möbler är dess motstånd mot röta och förfall . Det är också en lätt trä , vilket gör det lätt att bygga med . Genom historien har röd ceder använts för att tillverka möbler och andra föremål . Norra vit ceder är relaterad till röd ceder arter . Det är hemma i nordöstra delen av USA och sydöstra området Kanada . Norra vit ceder är en mycket lätt barrträ , vilket också gör det lätt att göra möbler .

Funktioner

Northern vit ceder och västra röd ceder är de vanligaste typerna av cederträ används för att göra möbler . Norra vit ceder kommer inte kopp , eller varp , men Western Red Cedar kräver årsringar styckning att motstå koppning . Båda typerna av ceder krymper inte och är bekväma att sitta på . Vit ceder är ett högkvalitativt trä , men det får inte pågå så länge som röd ceder eftersom den inte innehåller så mycket sura tanniner , som bevarar trä . Vit ceder kan ta längre tid om en yta används . Vit ceder möbler ibland har sprickor på grund av virkestorkning och härdning .

Fördelar

Alla typer av cederträ är bra för din hälsa , eftersom det inte är behandlat med kemiska konserveringsmedel . Vit ceder kan användas för att göra inomhus eller utomhus möbler . Den vita färgen matchar de flesta inredning stilar , men det kan färgas att matcha din inredning . Röd ceder används ofta för att göra utemöbler för en trädgård eller uteplats . Vit ceder har låg krympning faktor och används ofta för att göra utomhus logga möbler . Röd ceder har också en låg krympande faktor , vilket är en anledning för dess dimensionsstabilitet, eller styrka .

Möbler

Det finns många typer av möbler som kan göras från vit och röd ceder . Vissa typer av röd ceder möbler veranda gungor , segelflygplan uteplats , bänkar, bord picknick och logga möbler . Fåtöljer och gungor trädgård kan också göras från röd ceder . Möbler tillverkade av vitt cederträ kan innehålla mat, trädgård eller picknickbord . Bokhyllor finns även i vitt cederträ . Det finns sängar tillverkade av vitt cederträ loggar tillgängliga i tvåbädds-, dubbel , queen-eller king size .

ton och färg

Röd ceder möbler kan vara mörkröd eller ljusbrun . Det kan också ha varma toner av ljus bärnsten till djup honung brun . Röd ceder har en enastående förmåga att acceptera och upprätthålla en mängd olika utföranden . Vit cederträ är gul-beige , krämig beige eller en röd-vit-tan färg . Du kan också färgas vit ceder för att matcha färgerna i din inredning . Både rött och vitt ceder möbler kommer vädret att silvergrå om det inte behandlas , vilket ger det en rustikt utseende .


Relaterade artiklar


Hur berätta om du köper fina möbler
hur man klä möbler utemöbler
hur man gör en drottning sänggavel med måtten
madrass jämförelser
hur du monterar metallramar säng med botten
hur reparera en tår i en vinyl soffa
hur man rengör och polera Granitbänk
gör en himmelssäng
hur man sätter hyllor i ett armoire
hur du tar bort gamla möbler