alternativa sätt att mata värmepumpar i stället för mark

alternativa sätt att mata värmepumpar i stället för mark

Värmepumpar är bland de mest användbara och mångsidiga uppfinningar som någonsin gjorts. De har använts i decennier för att driva kylskåp , frysar och luftkonditioneringsanläggningar och har nyligen fångats på som ett effektivt sätt att både varma och kalla hus . Bergvärmepumpar är bland de mest effektiva , eftersom de kan flytta värme i och upp ur marken , som ligger kvar på en stabil temperatur. De kan bli kostsamma och även svårt att installera i vissa områden , dock . Lyckligtvis finns det flera andra alternativ .

Air-luftvärmepumpar

Air-luftvärmepumpar är populära i vissa områden eftersom de är lättare och billigare att installera än markvärme- pumpar . Istället för en jordslinga , luft värmepumpar använder radiator spolar utanför huset för att ge värme och kyla . Denna radiator drar luft från miljön i värmeläge och utstrålar ut i miljön i kyl läge. Luftkälla pumpar är inte så effektiva i mycket kalla miljöer , där temperaturen regelbundet glider under uppvärmning . Kallt klimat luft-luftvärmepumpar avsedd att fungera bra vid låga temperaturer är under utveckling.

Dual Fuel Värmepumpar

Dual Fuel värmepumpar är en bra lösning för tempererade klimat som ibland glider under fryspunkten. De använder både en gas eller elektrisk ugn och en värmepump ansluten till en termostat som övervakar utomhustemperaturen . När temperaturen håller sig tillräckligt långt plusgrader för värmepumpen att vara effektiv , driver pumpen och pannan stannar av. Så snart temperaturen dips för låg , men vänder ugnen på och värmepumpen stängs av .

omvänd cykel Chillers

Omvänd cykel kylaggregat är en typ av värmepump speciellt anpassat för kalla klimat . Dessa pumpar är beroende av aa stor vattentank omgiven av tung isolering . Under varmt väder , det pumpar spillvärme från huset i tanken , att skapa varmt vatten som invånarna kan använda i processen . På vintern pumpen flyttas värmen ur vattentanken in i huset . Eftersom vattentanken är isolerad , kan denna värmepump fungerar även när temperaturen är under fryspunkten.


Relaterade artiklar


sätt att hålla maten varm med is bröstet fodrade med aluminiumfolie
information om GE Spacemaker mikrovågor
vård av KitchenAid gjuten aluminium mat vinkelslip
alternativa sätt att mata värmepumpar i stället för mark
diy transformator 36 - volts laddare
hur man installerar VVS matarledningen på en diskmaskin