diy transformator 36 - volts laddare

diy transformator 36 - volts laddare

Bygga din egen transformator för 36V laddare kan vara farligt om man har liten erfarenhet av att arbeta på elektriska projekt , men processen och placeringen av komponenter är enkel att följa . Denna transformator ger växelström med en kontinuerlig inverter . Denna transformator är kompatibel med system som laddar DC batteri leverera snabbare än den förbrukar ström

Komponenter

Använd en laddare som ger tillräckligt med ström för att ladda 36 V batterisystem och samtidigt hålla jämna steg med omriktarens lasten . Använd djupcyklingsbatterier , även kallad blybatterier , eftersom de upprätthåller en konstant spänning under strömförbrukning. Använd inte startbatterier t. ex. bilindustrin eller marin batterier eftersom de endast levererar intermittent spikar av makten . Använd tre 12V djupcyklingsbatterier seriekopplade att ge den nödvändiga spänningen . Använd samma märke av djupurladdningsbatteri att säkerställa en enhetlig effekt som batterier av olika märken kanske inte är kompatibla när den är ansluten i en serie . Använd en kontinuerlig inverter som ger mer makt än Laddaren kräver som en försiktighetsåtgärd att det kommer att stödja den nödvändiga effekten . Omriktaren måste ge tillräckligt med toppström att rymma starta massor av motorn .

Anslutningar

Använd korta , tunga -gauge kablar för att ansluta omriktaren , laddare och batterier . Använd en skena för anslutning för att förhindra kortslutning och att hålla kablarna på ett snyggt arrangemang . Anslut laddaren kablarna till djupurladdningsbatteri . Ground omriktaren att antingen jordledningen på bidrag AC på laddaren eller till en grundstötning spö . Detta är viktigt att förhindra elektriska stötar. Anslut laddaren till ett eluttag och slå på den för att starta en avgift cykel . Lämna omriktaren under denna tid . Efter den första laddningen , slå på omriktaren och låt det förbli vid makten upp medan den är ansluten till en elektrisk belastning . Bär inte klockor , smycken eller något metallföremål under arbetets gång på transformatorn. Bär skor med gummisula att fungera som grund för din kropp . Använd alltid skyddsglasögon för att skydda dina ögon från alla gnistor , blinkar eller avgaser från batterierna.

Försiktighetsåtgärder

Lämna utrymme mellan djupcyklingsbatterier och både laddare och inverter för att förhindra kontakt med någon vätgas avgaser från batterier . Vätgas kan samlas och antändas om transformatorn hålls i ett slutet utrymme utan ventilation . Montera en partition mellan djupcyklingsbatterier och laddare och inverter eller montera laddare och inverter separat från batteriet rutan för att säkerställa ytterligare säkerhet .


Relaterade artiklar


alternativa sätt att mata värmepumpar i stället för mark
vård av KitchenAid gjuten aluminium mat vinkelslip
diy transformator 36 - volts laddare
hur man installerar VVS matarledningen på en diskmaskin
sätt att hålla maten varm med is bröstet fodrade med aluminiumfolie
information om GE Spacemaker mikrovågor