GE Frontmatad torktumlare ludd fälla rengöring

GE Frontmatad torktumlare ludd fälla rengöring

Rengöring av torkens ludd fälla ofta är en viktig brandskydd åtgärd . Det kommer också att hjälpa din torktumlare utföra sitt bästa . En fullständig eller blockeras ludd fällan också kan göra att maskinen köras under längre perioder , lägga till el och gas räkningar Det är bäst att rensa i fällan efter varje belastning och att tvätta mesh när det visar sig hindras .

Hitta Trap

Det är bäst att hänvisa till torktumlaren bruksanvisning för att hitta den exakta platsen för ludd fällan på din modell . Även om vissa General Electric frontmatade torktumlare modeller har en ludd fälla som nås genom en liten öppning på toppen av torken , i de flesta modeller luddet fällan är placerad på botten av cylindern dörröppningen , och ser ut som en tunn , vinklad slot med ett nät inuti . På en del äldre modeller i facket kan vara vertikal snarare än vinklad . I dessa modeller skärmen måste tas bort genom att ta tag i handtaget på toppen och dra den upp och ut .

Rensa Trap

Överflödig ludd bör tas bort från ludd fällan skärm efter varje belastning . För torkens med en vinklad kortplats , rensa ludd ur fällan är bara en fråga om att nå i facket och dra ut ludd. Statisk elektricitet från torktumlaren gör att luddet att hålla ihop , så i de flesta fall kan du helt enkelt ta tag i luddet i ena änden och skala bort det i ett stycke . För torkar med en vertikal ludd fälla eller en fälla åt via toppen av torken , dra skärmen ur torktumlaren i handtaget . När den är ute . processen är densamma . Drar man bara ludd av och kassera . Skjut ren skärmen tillbaka i spåret före torkning annan last .

Rengöring av Trap

Varje gång du klara överskott ludd från skärmen bör du kontrollera att maskorna inte hindras . Med tiden ludd kan bygga upp i områdena mellan maskorna , igensättning det och påverkar maskinens effektivitet . Om du använder torktumlare ark , kan du märka en vaxartad uppbyggd som täpper till mesh och kan inte lyftas fri hand . Håll skärmen upp till ett starkt ljus och se till att du kan se klart genom utrymmen . Om du inte kan , det är bäst att rengöra den med en fuktig trasa eller varmt tvålvatten . Efter rengöring , låta skärmen för att torka helt innan du sätter i torktumlaren .

Viktiga tips

För att minska risken för oavsiktliga bränder , bör du ha torkens interiör och avgas rör rengöras av en servicetekniker en gång per 18 månader . Detta kommer också att hålla maskinen med högsta prestanda .

Se till att din torktumlare är ordentligt ventilerad . Återigen kommer detta att garantera din säkerhet och en längre livslängd. Området kring maskinen bör obehindrat , och det bör alltid finnas en tydlig avgasrör ledande utanför .


Relaterade artiklar


Emerson mikrovågsugn information
vård av KitchenAid gjuten aluminium mat vinkelslip
GE mikrovågsugn information
felsökning av en PowerMate elgenerator
Information om bakterier toalettstol
hur man mäter utrymme för en torktumlare
hur man installerar VVS matarledningen på en diskmaskin
LG tvättmaskin och torktumlare information
diy transformator 36 - volts laddare
alternativa sätt att mata värmepumpar i stället för mark