hur att reparera agitator på en GE toppmatad tvättmaskin

hur att reparera agitator på en GE toppmatad tvättmaskin

När agitatorn på din GE tvättmaskinen inte fungerar korrekt , är den mest troliga orsaken en sliten enhet klocka . Frekvensomriktaren klockan sitter på agitatorn axeln inuti agitator . Axeln och insidan av klockan lås tillsammans med splines . När splines inuti frekvensomriktaren klockan slits ut , kommer agitatorn roterar inte korrekt . Att reparera agitator på GE toppmatade tvättmaskinen måste du ta bort omröraren och köra klockan

Du behöver : .
Agitator krokar
Liten skruvmejsel.
Hylsnyckelsats .


1 .
Koppla bort GE brickan från vägguttaget . Öppna locket bricka för att komma åt agitatorn .
2 .
Ta botten av agitator med båda händerna och dra agitator ur tvättmaskinen . Om agitatorn inte kommer att vika , krokar hyra agitator för att bända upp valken ut . Agitator krokar finns på butiker apparaten reparation . Ställ agitatorn krokarna under valkarna och tryck ner handtaget för att dra agitatorn av axeln .
3 .
Bänd bort kontakten på ovansidan av enheten klocka på agitatorn axeln med en liten skruvmejsel . Använd en hylsnyckel för att ta bort bult på toppen av enheten klocka . Dra försiktigt enheten klocka upp off av agitator axeln . Detta kan ta en viss kraft beroende på hur fråntagen insidan av enheten klockan har blivit .
4 .
Inspektera insidan av enheten klocka . Det finns splines inuti frekvensomriktaren klocka så det stämmer med det splines på axeln . Oftast splines inuti frekvensomriktaren klocka har slitna , vilket gör att axeln att snurra , men inte enheten Bell. Även inspektera skåran på utsidan av enheten klockan och skårorna inuti botten av agitator . Om någon av dessa är slitna , byt ut enheten klocka och agitatorn .
5 .
Ta köra klockan för att en apparat verkstad för att köpa en ny del . Om du behöver byta agitatorn , ta den gamla med dig också . Jämför de nya delarna till de gamla , se till att de är identiska .
6 .
Placera den nya enheten klockan över agitatorn axeln , passa in splines på axeln med splines på insidan av enheten klocka . Ställ säkra slutstycket tillbaka i toppen av enheten klocka och dra åt bulten tills den pressar enheten klockan ner tills klockan bottnar . Tryck den nya kontakten på toppen av agitator klocka med handflatan av din hand tills stickkontakten snäpper på plats.
7 .
Placera valken över enheten klocka och vrid sakta agitatorn tills skårorna inuti agitatorn ställer upp med skåran på utsidan av enheten klocka . Knacka på toppen av agitator ner med handflatan tills skåran på agitatorn låser in i skårorna på enheten klockan . Agitatorn bottnar i jämnhöjd med badkar .
8 .
Stäng bricka locket och anslut bricka nätsladden till vägguttaget .

tips och varningar


 • Överbelastning brickan gör att splines inuti frekvensomriktaren klockan för att slitas ut .
 • kontakten på enheten klockan bör sträcka 1 /8 tum ovanför köra klocka efter installationen.
 • Tvinga inte agitator ner efter skårorna har låst på plats .
 • Koppla alltid bort strömförsörjningen från apparater innan reparationer .


 • Relaterade artiklar


  Emerson mikrovågsugn information
  alternativa sätt att mata värmepumpar i stället för mark
  hur vattenburna automatisk luftintag arbete
  sätt att hålla maten varm med is bröstet fodrade med aluminiumfolie
  hur man installerar VVS matarledningen på en diskmaskin
  LG tvättmaskin och torktumlare information
  information om KitchenAid 3 dörr kylskåp
  hur man mäter utrymme för en torktumlare
  GE mikrovågsugn information
  hur man frysa tillagade livsmedel och icke - tillagade matvaror