DIY : biljardbord

DIY : biljardbord

Om du är någon som gillar att bygga sina egna möbler och har ett spel rum i ditt hem kan du bygga din egen biljardbord snarare än att spendera tusentals kronor på en . Tabellen kan inte ha lust utseendet på en biljardhall bord , men så länge du bygger den till rätt mått och storlekar hål , kommer det att fungera lika bra . Eftersom ett biljardbord faktiska storlek är relativ kan du även skräddarsy en modell som passar din personliga spelrummet

fastställa storleken

Sedan biljardbord kan komma i olika storlekar , måste du först besluta om en bordets storlek som är rätt för dig . De flesta hem biljardbord åtgärd åtta meter med fyra fötter, medan professionella tabeller åtgärd nio av 4-1/2 meter , men den allmänna regeln är att biljardbord är dubbelt så länge de är breda . Rummet du kommer placera tabellen i behov minst nio meter utrymmet på varje sida av bordet-mer om du använder längre kö pinnar . Spelyta som kommer att vara på toppen av tabellen , oavsett om den är gjord av trä eller skiffer , bör fyra inches kortare än tabellens längd och två inches kortare än dess bredd. Varje ficka hålen kommer att vara 3-1/2 inches i diameter med varje hål centrum två inches bort från kanten av bordet. Bordsbenen bör vara 30 inches hög . Styrelserna som omger spelytan , kallad räls , bör 1-1/2 inches högre än den yta och tillräckligt brett för att täcka alla i tabellen som inte omfattas av spelytan.

Konstruera tabellen

När bordsskivan skärs till rätt mått , borra alla sex hål i ytan-en i varje hörn och en mitt på vardera långsidan. Limma benen på plats på undersidan av bordet och sedan fast dem med skruvar eller spikar , placera dem så att fickan hålen är alla utanför benen . För att ge benen mer styrka , bifoga sidobrädor i mellan dem . Limma trä eller skiffer spelytan på bordet och skära bort bitar av det som överlappar hålen . Vid tillämpning av tyg , sträcka ut den så hårt som du kan över ytan . Limma fast den på en skiffer yta , för en träyta , häfta duken längs bordskanten nära centrum fickor . I båda fallen klippa bort något tyg som överlappar fickor med ett rakblad . Förbered rälsen genom limning remsor av mjukgummi att de inre kanterna och sedan limma mer biljard trasa för att gummit . Skruva fast skenorna till bordet genom att fästa skruvar och /eller bultar underifrån bordet . För att slutföra fickor , bifoga läder eller nylon nät till hålen .


Relaterade artiklar


hur man kan återställa dina bästa bord av trä professionellt och billigt
konsument möbler köpguide
gör det själv garderob hyllor
möbler köper tips
hur man gör en plantageägare av en gammal trästol
hur man ger nytt liv åt en gammal trä bänk
hur refinish utemöbler med en pulverlack
DIY : bokhylla
säng köpråd
hur man mäter utrymme för en torktumlare