vattensäng madrass tips

vattensäng madrass tips

Även om vattensäng konceptet har funnits i tusentals år --- När perserna sov på vattenfyllda getskinn påsar --- den moderna vattensäng inte fick allmän acceptans förrän på 1960-talet . Sedan dess har populariteten av vatten sängar blomstrat och tynat. Den första moderna vatten sängar var grundläggande, och ökänd för att sliprar känns som om de vore " ridning vågorna . " Tekniska landvinningar har lett fram till dagens madrasser vattensäng , som ofta har skikt av poly- fiber fyllning eller separata kammare för att förhindra sloshing och mer hållbar konstruktion praktiskt taget eliminerar oro för läckor .

hård-sida vs Soft-sida

När de flesta människor tänker på vatten bäddar , kommer den traditionella hård-sida madrass system att tänka på . En hård-sida madrassen består av en vinyl madrass som ligger inuti en styv trälåda på en piedestal . En mjuk-sida madrass systemet är självbärande , med en stiftelse madrass och en madrass topp med en kant skumdyna . Den mjuka sidan vattensäng system liknar en traditionell , inre-resårmadrass och madrasser .

Sängkläder

En fördel med att mjuka sida madrasser är att de kan använda traditionella blad . Soft-sida vatten madrasser storlek på följande sätt . King : 76 från 80 inches , drottning : 60 av 80 inches , full : 54 av 75 inches , och tvilling : 39 av 75 inches . Hard-sida vatten madrasser är längre och bredare . Den vanligaste hårt sida vatten madrasser storlekar Kalifornien kung vid 72 av 84 inches , drottning vid 60 av 84 inches , och super singel i 48 av 84 inches . Hårdast sidan vattnet lakan har djupa fickor , och många har små , plast stolpar i hörnen som en extra åtgärd för att hålla fickorna kan glida ur plats . Även om du kanske kan tvista ett traditionellt blad på en hård -side vattensäng , kommer passa vara fattig och hörn kommer ofta poppa ut . Du är bättre att köpa rätt typ av blad . Få butiker bära lakan vattensäng , men det finns ett överflöd av online-butiker .

Värmare

Allt vatten sängar kräver en värmare . Även om du bor i ett varmt klimat , sova på en vattensäng utan värmare känns kall och fuktig . Värmare behöver inte bädda din säng obehagligt varmt . De kan justeras kraftigt för personlig komfort . Hard-sida vatten madrasser och mjuka sida vatten madrasser kräver olika typer av värmare . När du köper en värmare , vara säker på att den är avsedd för din vatten madrasser typ och storlek.

påfyllning och tömning

När din vattensäng är fylld , gör sin tyngd det praktiskt taget omöjligt att flytta . Se till att sängen är placerad precis där du vill ha det innan du börjar fylla den med vatten . I motsats till myt , dock kommer vatten sängar krascha inte genom ett korrekt konstruerat golv .

Fyll och drain kit är tillgängliga från alla vattensäng leverantör . Dessa paket inkluderar adaptrar för att göra en trädgårdsslang passar fylla öppning på en madrass . Om du fyller din madrass med en trädgårdsslang kopplad till en extern vattenförsörjning , kom ihåg att vattnet kommer att vara mycket kallt och värmaren måste arbeta ganska länge för att få upp det till en bekväm sovplats temperatur . Om möjligt , bifoga slangen till en tapp som också har en varm vatten , såsom kranar för tvättmaskin , och fyll den med ljummet vatten .

Vatten sängar kan tömmas med hjälp av en enkel hävert metoden, men en enklare och mer fullständigt sätt att tömma dem är med en pump , även från leverantörer vattensäng . Även när avrunna , vara medveten om att ett fiber fyllda madrassen behåller en del vatten och kommer att vara tung . Kontrollera att du har lite hjälp när du försöker flytta madrassen till en ny plats .


Relaterade artiklar


hur man bygger en inbyggd väggenhet
hur man gör ett barns förvaring bänk
Hur man sköter om och rena smidesjärn utemöbler
historia stol
möbler idéer för vardagsrummet
hur man får hitta fynd på går i försäljningsverksamhet möbler
hur man gör funky möbler
hur man gör en stabil loftsäng
huvudgavel idéer för flickor
hur man skapar en traditionellt utseende för ditt vardagsrum