hur vit tvätt trämöbler

hur vit tvätt trämöbler

Vit tvätt är en färg teknik som ger en ljus vit nyans till trämöbler och samtidigt tillåta några av de naturliga träfibrerna att visa igenom. Denna finish är lätt att uppnå , även för nybörjare målare , och misstag kan lätt rättas till. Vit rengöring kan lysa upp din jolle letar trämöbler och få det att se skarp och ren samtidigt som alla rum en antik eller land känner

Du behöver : .
vit vinäger
Vatten.
Sandpapper.
Trasor.
Latexfärg.
Måla omrörning stick .
Pensel .


1 .
Rengör trämöbler med vit vinäger utspädd i en lika stor mängd vatten . Ta bort alla smuts och fet fläckar från möblerna .
2 .
Slipa möbel med 200-slippapper för att ta bort alla befintliga klarlack och hjälpa färgen följer trä . Torka bort damm med en ren trasa efter slipningen .
3 .
Blanda tre delar vit latexfärg med en del vatten . Rör om blandningen med en färg omrörning pinne tills det är väl blandat .
4 .
Pensla tunnas latexfärg på trämöbler med en fyra-tums chip borste eller en sex-tums fläck borste . Välj den borste som passar bäst i handen och är lätt att använda .
5 .
Torka av våta målade ytan av möblerna med en torr trasa för att ta bort penseldrag . Du kan behöva byta till en ny trasa när den första blir täckt med vit tvätt . Låt färgen torka helt innan du fortsätter .
6 .
Täta vitkalkade möbler med en vattenbaserad polyuretan klarlack . Oljebaserad klarlack kan gult med tiden , så de inte kan rekommenderas för vita tvätta möbler .

tips och varningar


 • Du kan måla ytterligare skikt med vit tvätt innan du använder klarlack om du vill att täcka mer av träfibrerna . Bara tillåta varje lager färg torka helt innan du använder nästa skikt .


 • Relaterade artiklar


  gör det själv arbetsbord
  DIY : tank stativ
  gör- det -själv- överdrag
  saker att gå i en kuriosa skåp
  hur du tar bort vatten cirklar ur trä
  Hur är trä skåp gjort ?
  grundläggande möbelbeklädnad tekniker
  hur färga möbeltyg hemma
  hur man bygger bänken lera rum krokar
  hur du väljer ditt barns sovrum möbler