hur man får sharpie markör av en italiensk skinnsoffa

hur man får sharpie markör av en italiensk skinnsoffa

Det har hänt att nästan alla någon gång : Du går ut ur rummet och kom tillbaka en minut senare för att hitta ditt barn som innehar en sharpie , glödande om den nya mästerverk han inskriven på din italienska skinnsoffa . Istället för att gråtfärdig eller undrar hur mycket en ny soffa kommer att kosta , anser ett mycket enkelt och billigt sätt att få sharpie markör ur soffan utan att behöva spendera mycket tid skrubbas

Du behöver : .
Sport solskydd ( i sprutform , inte lotion ) .
2 eller fler rena vita dukar .
. pappershandduk


1
Kolla fläcken-om den fortfarande är våt , använd en pappershandduk att torka ( inte gnugga ) överflödig bläck . De flesta skinnsoffor ha en skyddande barriär som ger viss motståndskraft mot fläckar , så läskpapper vått bläck snabbt kommer att spara krångel senare .
2 .
Spraya en liten mängd solskyddsmedel på din soffa i ett dolt område att testa färgbeständighet på tyget när solskyddsmedel tillämpas . Tre eller fyra sprejer till en palm -size område av läder är tillräcklig . Ge solskyddsmedel fem minuter att ställa innan du torkar upp och kontrollera färgen håller . Om lädret är missfärgad från solkräm , samråda med en professionell tapetserare .
3 .
Applicera solskydd med ens sprayer , sex till åtta inches från varje inked plats , tills det fläckade området blir mättade av solskyddsmedel . Låt det sitta 10 minuter när du ser att se till att solskyddsmedel inte torka helt på soffan .
4 .
Blot det behandlade området med en ren vit duk , se till att inte Gnid fläcken i ytterligare . Vik tyget och ändra den sida som du blot med ofta så att du inte re-fläck i soffan .
5 .
Upprepa solskyddsmedel behandlingen tills du har tagit bort alla sharpie markör från soffan . Använd sedan en annan ren, vit trasa för att tillämpa skinnmöbler renare , och rengör den del av soffan som var färgade .

tips och varningar


 • Testa alltid färg beständighet av soffan innan besprutning något på det annat än renare som följde med produkten . Om det inte är färgäkta , måste du kontakta tillverkaren om vilka produkter den rekommenderar .
 • Om fläckar har haft lång tid att ställa in, det finns inget du kan göra för att ta bort fläcken. Kontakta återförsäljaren om en ersättare , eller konsultera med en professionell tapetserare .


 • Relaterade artiklar


  hur man gör en kvist sänggavel
  hur man klä en stol wingback
  hur man gör trä utemöbler
  information om grekiska och romerska stolar
  hur du möblera ditt college lägenhet med provisoriska möbler
  alternativa sätt att mata värmepumpar i stället för mark
  hur man refinish ett biljardbord
  hur mycket kostar det att Refinish skåp ?
  hur man ändrar vita skåp till färgas
  hur man kan återställa gamla trästolar