ekfanér fordonsreparationslackering

ekfanér fordonsreparationslackering

Ekfanér fordonsreparationslackering är gjort mycket samma som för trä fordonsreparationslackering . Kvalitet möbler och antika möbler har ofta en faner finish . Gamla kinesiska antika möbler har ofta en fanér . De flesta hantverkare från det förflutna fanerade sina möbler för att få den vackra trä- grain design . De använde ved som lätt kan erhållas för att göra sina möbler . För att få den vackra djupa finkornig finish , var de tvungna att använda en fanér . Om ett stycke trä möbler har intrikata , distinkt trä-grain mönster , är chansen att det var fanerade .

Förbered Möbler

Ta bort hårdvara . Gångjärn , drar , allt som inte är trä och behöver inte skalas måste undanröjas. Applicera finish Remover med en pensel . En tjock gel strippa fungerar bättre att ta bort det yttre sprickor och springor än en vätska . Var noga med att skyddshandskar , skyddsglasögon och gamla kläder . Refinish verket i ett välventilerat rum eller garage ur solen. Ställ det objekt du är rekonditionering på en trasa för att skydda golvet . Undvik att få strippa under djupa sprickor eller bubblor i faner . Den strippa stör bindemedel som används för att fixera lyfte faner .

bort gamla Slutför

Ta av strippan och gamla avsluta med en plast eller gummi skalningsverktyg . Ett gummi spackling kniv kommer att fungera fint . Var noga med att inte repa faner med skalningsverktyg . Använd en hård borste skum färg för att ta bort finish från sprickor som inte kan nås effektivt med skalningsverktyg . Försiktigt skrubba bort det strippan med mild tvål och stålull . Torka ytan som du går med ett absorberande luddfri handduk . Slipa försiktigt om nödvändigt med ett fint slippapper . Fasaden är mycket tunt , så att mindre slipning desto bättre .

Reparation och Slutför

bubblor i faner kan oftast jämnas ut med ett gemensamt hushåll järn på en låg till medelhög värme , sätta fyra ark rent vitt papper ( inte tidningspapper ) över bubblan , och ställa in strykjärnet på toppen av papper för en minut att värma upp limmet . Upprepa flera gånger om det behövs , kontrollera att bubblan varje gång för att se om limmet har mjuknat och åter anbringas på fanér. Skiva bubbla längs säden och pressa trälim under bubblan om det heta järnet inte fungerar . Täck med vax papper och en tung bok . Låt det torka i en timme innan kontroll för att se om det fungerade . Sand små urgröpningar på kanterna på faner smidig . Applicera fläckar om du gillar följande tillverkarens instruktioner. Låt fläcken torka helt. Avsluta projektet med två lager av polyuretan tätningsmedel , så gott om torktid mellan varje lager . Byt hårdvara , gångjärn , och allt annat som togs bort före lackering efter polyuretan har torkat .


Relaterade artiklar


hur man bygger en sko bänk
hur man gör en sänggavel av gjutning
hur man bygger ett enkelt kök bar för avföring
hur att Refinish lönn stolar
bicast läder stol beskrivning
hur man sätter ihop en metall king ram säng
hur man dra en golvlampa
Var kan jag köpa Sauder hörnsten möbler ?
hjälp med blotching av färg på trä möbler
lutande bokhylla stilar