Vilka är fördelarna med Tungolja ?

Vilka är fördelarna med Tungolja ?

Tung olja , även känd som Kina träolja och mutter olja , har använts för att vattentäta masten och segel av skräp ( båtar ) och kinesiska fartyg för 600 år . Kineserna använde det också till slut möbler för kungahus

Fördelar Tungolja används främst som en trä finish . Det skyddar träets yta som tränger in i träet och inte lämna några ränder eller märken borste . Det skyddande barriär förhindrar skador från vatten , fläckar , nötning och slitage . Det är inte mögel eller mörkare med åldern .

industriellt bruk

Enligt University of Florida , som används Kina Tungolja för motorbränsle under andra världskriget . Den har använts för färger och vattentäta beläggningar i århundraden . Andra användningsområden inkluderar komponenter i täta och murbruk .

Landscaping

Tung träd är populära för sina prydnadsvärde i landskapsarkitektur. Den vita blommor med en rosa centrum kommer i grupper under våren . Som säsongen slutar , blommorna falla till marken , vilket ger en vacker vit filt effekt under träden .

medicinsk användning

Delar av Tung trädet har använts för att behandla hudsjukdomar och förstoppning.

Faror

Konsumtion av ett frö från Tung träd kan vara dödliga för en människa , enligt University of Florida Centrum för Aquatic och invasiva växter . Symtomen omfattar svåra magsmärtor , diarré , svaghet , dålig reflexer , kräkningar och saktade andning . För vissa människor kan allergiska reaktioner på bladen uppstå med en Poison Ivy-liknande utslag .


Relaterade artiklar


vad kudde använder jag för utomhus kuddar ?
hur man gör och avsluta spridare för hängmattor
hur man gör billiga hyllor
hur man gör bok fall visa
alternativ till Ralph Lauren ner filtar
Murphy Sovrum idéer
hur man byter från en vattensäng madrass till en vanlig madrass
idéer för sänggavlar med tyg och knappar
Vilken typ av trä kan användas för säng lister ?
hur man recushion ett biljardbord