diy trä bänkskiva

diy trä bänkskiva

En trä bänkskivan är en kostnadseffektiv lösning för ett kök arbetsyta . Massivt trä bänkskivor ger en varm och personlig touch till köket . Eftersom ett kök bänkskiva används för grov arbete , är det viktigt att du väljer en tålig och slitstark trä . Enligt Guide 4 webbplats hemma , det bästa träslag för bänkskivor är rödek , hård lönn och ask

Alternativ

Enligt Guide 4 webbplats hemma , finns det tre typer av trä bänkskivor , oljad plankor trä , lackad trä och slaktbänken . Oljat trä plankor skapas genom limning flera plankor för att skapa en randig yta . Dessa bänkskivor är oljade och blanka . Lackerat trä ytor är inte hållbart och benägna att kniven skär och skador orsakade av värme och tryck . Butcher block bänkskivor , å andra sidan , är ett utmärkt val , särskilt om du använder bänkskivan för kapning .

Butcher block toppen är inte gjord av en träkloss . Det skapas av en serie i slutet av spannmål trä segment som limmas samman . Enligt Bob Vila hemsida , är hårda lönn och rödek kända för sin rika tät finkornig ytor och är bra val för DIY bänkskivor . De är lätt tillgängliga till skillnad från exotiska träslag som används av bänkskivan tillverkare

Installation

När du installerar ett kök bänkskivan är det viktigt att följa installationsanvisningarna noga , annars kan du hamna skadar toppen och förlora garanti . En viktig faktor att komma ihåg att trä påverkas av temperaturförändringar , därför placera det i ett fuktigt område utan med en cirka 50 procent luftfuktighet . Under installationen, sätta upp på den plats och förhindra rörelser med hjälp av en pärla av kisel ( syrafria ) till övre och nedre kanter toppen .

Övertid , tenderar trä att ändra färg och spricka grund av förlust av fukt . För att förlänga sitt liv , tillämpa en trä finish . Du kan använda mineralolja för efterbehandling . Detta inte bara ökar den estetiska skönheten i trä , men även skyddar trä bänkskivan från fukt . Applicera ett tjockt lager av olja på bänkskivan månadsvis.

Undvik värme

Trä är extremt känslig för köksmaskiner som alstrar värme. Om du måste värmeproducerande apparater , såsom diskmaskin eller inbyggnadsugn under ditt trä bänkskivan , måste du placera ett membran aluminiumfolie på undersidan av bänkskivan . Aluminiumfolie förhindrar fukt och värme , därför att förhindra att träet spricker . Du kan limma fast den se till att den hålls på plats .


Relaterade artiklar


DIY planer för ett hörn förvaring bänk
hur man slipa avsluta en armoire
hur man fixar matsal stolar
hur man installerar trappa mattor
hur man målar en byrå
hur reparera en rulle topp skrivbord
hur man målar ett målat möbel
De bästa oljorna till olja teak möbler
hur man hittar hängmattor till salu
gör det själv granit bord