hur man bygger enkla trämöbler

hur man bygger enkla trämöbler

Bygga ditt eget trämöbler kan vara en givande hobby . Det är också ett billigt sätt att inreda ditt hem . Enkla möbler av trä kan byggas av vem som helst med elementära kunskaper träbearbetning och några grundläggande träbearbetningsverktyg. Efter det steg-för-steg-instruktioner som följer med många gratis planer som finns från ett flertal källor , även en oerfaren Woodworker kan bygga ett barns leksak låda , ett litet bord , en bokhylla och andra okomplicerade projekt .

Du behöver :
Möbler plan .
Plankor som anges i planen .
Tabell såg.
Måttband.
Kombination torget.
Fästen.
Medium och fint sandpapper.
Trälim.
Måla eller bets och lack .
Diverse handverktyg .


1 .
avgöra vilken typ av möbler som du vill bygga . Det finns många resurser på nätet och i tryckt form för enkla möbler planer . Du kommer antagligen att hitta ett antal böcker och tidskrifter med planer på ditt lokala bibliotek , brädgård , eller bokhandel .
2 .
Gör en material lista . Nästan alla planer att innehålla ett material lista . Om planen du använder inte innehåller den här listan , måste du avgöra vad du behöver för att slutföra projektet .

Det är bäst att läsa igenom planen instruktioner innan de köper material. Ofta nödvändiga föremål såsom fästelement , sandpapper , lim och ytbehandlingar ingår inte på materialet listan .
3 .
Klipp alla delar till storlek som anges i din plan . Använd aldrig en kapade brädan som mätanordning för en annan klippa . En lätt förskjutning kommer att resultera i ett examensarbete som inte är nivå eller är ur torget .

Det kan vara en fördel att skära längre brädor i mer hanterbara längder före styckning till färdig längd . Till exempel , om din plan kräver tre 2 x 4s 18 inches lång och du har köpt en 8-fot 2 x 4 , gör det för en mer exakt slutlig nedskärningar om du först skära 8-fot 2 x 4 i fyra bitar 2 meter lång , sedan gör din final cut .

Det är också bra att klippa alla de bitar som är lika långa på samma gång . När kapad i längder, skära alla bitar som är samma bredd på samma gång . När du har ställt in stängsel på ditt bord såg , skära alla brädor som behövs vid den bredd oavsett längden .
4 .
Börja monteringen av projekt med hjälp av föreskrivna fästelement i planen . Följ noga anvisningarna som följer med planen . Hopfogats ur funktion kan göra det omöjligt att slutföra projektet , eller du kan behöva ta isär den och börja om . Detta är mycket svårt om du limma ihop bitarna .
5 .
runda över alla vassa kanter med något medium sandpapper . Detta är en viktig säkerhetsfunktion steg . Sand hela projektet till önskad mjukhet . Avsluta projektet med färg eller bets . Om du använder färg, lägga till minst två lager lack eller andra klarlack finish . Konsultera instruktionerna på kan för särskilda användningsområden , riktningar och säkerhetsåtgärder.


Relaterade artiklar


hur man gör en frukostbricka med ben
Hur konvertera min himmelssäng i en himmelssäng
sätt att kyla ner ditt minne skum madrass
hur du lagrar läder möbler
hur man väljer en bra minne skum madrass
bänkar kontra stolar
hur lätt möblera ett loft
hur man väljer alternativ madrass
historia henredon möbler
hur man fixar ett hål i en hängmatta