hur man byter rotting på en stol sits

hur man byter rotting på en stol sits

Rottingmöbler är populär och har funnits i århundraden . Wicker hänvisar till vridna eller vävt växtmaterial . Rotting är en typ av växtmaterial ofta används i möbler . Det är är en typ av klättring växt som växer på hemmamarknaden i Kina och delar av Indonesien . Bark av rotting trädet skärs i tunna strimlor kallad sockerrör remsor . Blank och extremt stark , är det vanligen kallas " korg " en gång vävt

Du behöver : .
Rotting sadelgjord
. Cane spline .
Vit trälim.
Hammer.
Brukskniv.
Borrmaskin.
Skyddsglasögon.
Träkilar .


1 .
Blötlägg rotting sadelgjord i varmt vatten i minst trettio minuter före installationen. Detta gör bandet för att bli tillräckligt flexibel för att arbeta med och möjliggör fullgod krympningen vid torkning .
2 .
Ta bort den gamla rotting stolen från stolen ramen . Dra ut kvarvarande sockerrör spline ( den tunna remsor runt slutet av stolsitsen som håller rotting bandet på plats) . Använd en borr eller brukskniv att skynda på processen . Skada inte spåret som sockerrör spline vilar i. När det gamla bandet är borta , rengöra spåret av allt skräp .
3 .
Placera bandet över stolsitsen , så att det överhäng på alla sidor , blanka sidan uppåt . Börjar på framsidan och mitten av stolen , gradvis tvinga bandet i spåret så djupt som möjligt med en trä kil , klädnypa eller annat föremål. När framkanten är klar , gör andra sidorna .
4 .
Kontrollera att bandet är ganska stram och väl anpassade , så att alla odlingar måste bandet in så långt det kommer att gå . Klipp bort överflödigt bandet med en brukskniv . Var noga med att ta bort allt överflödigt material .
5 .
Häll vitt trälim i spåren . Se till att limmet täcker bandet i botten av spåret helt . Låt limmet som i ca 10 minuter .
6 .
Placera den nya sockerrör spline platt i spåret och försiktigt hammare på plats , med start i framkant . Fortsätt hela vägen runt stolen . Om hörnen inte accepterar sockerrör spline lätt , skölj spline i varmt vatten i flera minuter för att göra den mer flexibel .
7 .
Trimma ändarna av sockerrör spline i 45-graders vinkel , så de träffas tätt . Torka bort överflödigt lim med en fuktig trasa . Vänta minst 24 timmar för bandet att torka ordentligt . Sätt tillbaka sätet till stolen ramen .

tips och varningar


 • Adekvat blöta bandet i varmt vatten för att säkerställa flexibilitet . Använd alltid en träföremål ( ej metall ) för att trycka på rotting i stolen spåren .


 • Relaterade artiklar


  hur man hänga väggskåp kuriosa
  Hur man säljer hela innehållet i ett dödsbo
  korrekt placering för en knästående stol
  hur man bygger en egen runda bordet trä picknick
  garage skåp idéer
  en guide till att köpa en luftmadrass
  hur man väljer rustika stolar
  hur man fixar en kontorsstol som knarrande
  hur man hänga tv hyllor
  hur man bygger en enkel trä stativ