hur man fixar en spricka i en skog hylla

hur man fixar en spricka i en skog hylla

Sprickor är ett beklagligt faktum när man hanterar träprodukter . Även om det inte lika vanligt med nyare möbler som den äldre , är sprickor skapas av mer än bara ålder och kan förekomma från missbruk eller övervikt . Restaurering av en spräckt trä hylla kommer ofta tillbaka den att använda utan ett ens inse det en gång var skadad . Reparationer av små hårfina sprickor upp till storleken av ett knappnålshuvud är ganska lätt och kommer i regel bara tar ca en timme från start till mål

Du behöver : .
Trä
Små spackelspade.
Ren trasa.
Fine sandpapper.
Bets eller färg .
Burk med tryckluft.
Brukskniv .

hårfina sprickor


1 .
utvärdera storleken och placeringen av spricka till hyllan. Om det är alltför lång eller en fara strukturellt , du kanske överväga att byta hyllan helt .
2 .
Fyll små hårfina sprickor med trä fylla kitt . Använd en liten spackel och spridning trä fylla i sprickan vinkelrätt mot sprickan. Detta kommer att tvinga den som fyller i sprickan bättre än kniven längs samma riktning som den spricka .
3 .
Torka av kniven ren och använda den för att skrapa bort överflödig spackel på trä . Var noga med att inte dra kitt från sprickan . Det kan ta två lager av spackel för att få det fyllt jämnt .
4 .
Sand sprickan efter att det har torkat under den tid som anges på trä fylla paketet . Använd ett fint sandpapper med släta även stroke , efter träets ådring om möjligt . När smidig , torka av trä ren och avsluta med bets eller färg för reparationen .

större sprickor


1 .
Rengör spricka för att se finns det inget fastnar skräp . Använd en burk med tryckluft för att blåsa damm eller små flingor av trä från sprickan .
2 .
Använd en brukskniv att noggrant skära ut kanten av sprickan att skapa en V-form . Detta kan inte vara möjligt för hela längd av sprickan , men det kommer att gynna de större områdena .
3 .
Fyll toppen av en spatel med Trä och börja sakta packa det i sprickan . Om sprickan är mycket smal , kan spetsen på brukskniv fungera bättre . Packa filler tätt och i för mycket crack än att låta jäms med träet .
4 .
Låt träet fylla för att torka under den tid som anges i bruksanvisningen. Använd en fin slippapper för att jämna ut repareras spricka i jämnhöjd med resten av trä . Använd en mjuk och jämn stroke och undvika mejsling den reparerade trä fylla .
5 .
Rengör gallret med en fuktig trasa för att avlägsna damm från slipningen . Använd bets eller färg för att dölja reparera .

tips och varningar


 • Trä finns i olika nyanser , så försök att hitta en som nästan matchar originalet trä Om du inte tänker dölja reparation enligt färg .
 • Var noga med att högen trä fylla över sprickan så att den slipas flush. Materialet krymper när det torkar och blir lättare att jobba med om upp .
 • Var försiktig med den spruckna delen och placera inte något alltför tungt på den eller spricka kan återvända .


 • Relaterade artiklar


  diy säng huv
  hur man gör bordsdukar för tv brickor
  hur antika gamla stolar
  lätt loft stegar för att bygga
  sätt att företaget upp din gamla madrass
  hur du tar bort däck fläckar från utemöbler
  hur reparera en tår i en skinnfåtölj
  hur reparera en plats korgstol
  hur man ansluter en sänggavel till en plattform säng
  vad är en organisk spjälsäng madrass ?