hur man gör avsmalnande ben på ett bord såg

hur man gör avsmalnande ben på ett bord såg

Avsmalnande bordsben visa en lätthet och elegans som trubbiga , raka ben inte . Ett exempel på elegans avsmalnande ben finns i kvarvarande exemplen på Shaker möbler och reproduktioner de har inspirerat . Göra avsmalnande ben på ett bord såg kräver uppfinningsrikedom att heta skulle ha beundrat . En av de beprövade metoder är att skapa en jigg som enligt Merriam Webster Dictionary , är " en anordning som används för att upprätthålla mekaniskt rätt position förhållandet mellan ett arbete och verktyget . "
1 .
Skapa basen av en jigg för avsmalnande ben genom att skära en 7 1/2-by-24-inch bit från 1/4-fat tum plywood .
2 .
Säkra 21 1/4-fat och 3 5/8-inch rester av trä tillsammans för att skapa jiggen . Placera kortare skrot av trä mot toppen av den längre änden så att de två liknar en upp och ner " L. " Fäst foten av " L " med två träskruvar genom toppen av kortare bit till slutet av längre bit .
3 .
Lägg guider eller vapen till jigg av att placera två 1/2-by-1-by-2-inch rester av trä på toppen av benet . Åtgärderna bör gå längre i samma riktning som botten av " L ", med ändarna även med bakkant benet . fäst dem med skruvar kört igenom toppen av vapen . Försök att utrymmet dem så jämnt som möjligt .
4 .
Skapa avsmalnande ben genom att dra dess kontur på plywood botten . Använd den yttre kanten av plywood som en guide för den yttre kanten av benet . Starta inte dra av benet i mitten eller på vänstra kanten av plywood . Rada upp jiggen längs dras avsmalnande benlängden på plywood botten , fäst den med två träskruvar . Se till att skruvarna sträcker sig genom jiggen och in i plywood .
5 .
Placera trä du vill använda för den avsmalnande ben inne i jiggen och skär den med tabellen såg .

tips och varningar


 • jigg kan anpassas beroende på vilken storlek ben du vill skapa. Du kan förlänga "L " ben , fot eller stöd armarna för att passa dina behov. Till exempel , om den avsmalnande ben måste 21 1 /4 inches lång , då skulle längden på jigg vara 21 1 /4 inches lång .


 • Relaterade artiklar


  hur refinish möbler med tyg
  diy shabby chic möbler
  huskurer till soffor skick läder
  hur man bygger inbyggda bokhyllor
  hur man rengör din utomhus paraply
  vad är en standard spjälsäng madrass storlek ?
  hur man köper flexsteel möbler
  hur man monterar en soffa ikea Klippan täcka
  tips om att bygga kartong stolar
  hur reparera plaststolar mesh stranden