hur man gör bokhylla dadoes

hur man gör bokhylla dadoes

Sedan tillkomsten av handhållna routrar , träarbetare inte längre frukta att göra dado leder. De dagar att göra ett par grova nedskärningar med backsaws och därefter rensas ut träavfall mellan med stämjärn är borta . Nu är allt vi behöver göra är att göra ett svep med en router , och vi har en perfekt storlek dado gemensam , klar för användning.

Det finns flera sätt att göra en bokhylla dado använder en router, men Denna metod är enkel och kräver bara vanligt träbearbetningsverktyg

Du behöver : .
Router
Fräs , samma tjocklek som hyllorna .
Penna.
Vinkelhake .
Rak 1 x 4 .
Klämmor.
Hyllorna och sidor för din bokhylla .


1 .
Installera fräs i routern är Chuck , och justera skärdjupet ( per din tillverkarens anvisningar ) , så att lite kommer att skära en dado en tredjedel till hälften av vägen in i hyllan .
2 .
Lägg de två sidorna av bokhyllan sida vid sida på din arbetsbänk , radar upp nederkanten så de är ännu . Kläm sidorna till bänken .
3 .
Bestäm var på sidorna du vill att hyllorna ska vara. Placera en hylla mot kanten av en av bokhyllan sidor , och göra två blyertsmarkeringar på vardera sidan av hyllan , beskriver dess tjocklek på sidan .
4 .
Gör ett enda varumärke halvvägs mellan de två varumärkena , det är mittlinjen på hyllan . Använd vinkelhake och penna för att rita en rak linje genom detta märke , som sträcker sig hela vägen över båda sidorna av bokhyllan .
5 .
mäta ett avstånd som motsvarar halva bredden av routerns bas från centrumlinjen du ritade bara , och markera detta avstånd på bokhyllan sidan . Upprepa i andra änden av mittlinjen .
6 .
Använd dessa två varumärken att rada upp 1 x 4 parallellt med mittlinjen , och klämma den på plats . Den 1 x 4 kommer att fungera som en vägledning för routern .
7 .
Placera routern på sidan bitar , med en kant av routern basen mot 1 x 4 och lite nära (men inte röra ) sidostycke .
8 .
Starta routern och tryck in den i båda sidostyckena , hålla routern basen mot 1 x 4 . Du kommer att fräsa en perfekt rak dado över båda sidorna av fallet .
9 .
Upprepa processen för varje hylla .

tips och varningar


 • Om du inte vet bredden av routerns bas , kan du antagligen använda själva routern för att mäta om 1 x 4 bör beivras . De flesta routrar har ett syfte märke på framsidan av basen . Du kan hålla routern mot sidan stycke med detta märke anpassats till mittlinjen du ritade över sidorna , och markera den yttre kanten av basen .
 • Starta inte routern medan lite vidrör trä . Detta kan orsaka routern att rycka ur händerna och orsaka skador.


 • Relaterade artiklar


  hur göra om gamla möbler
  hur man byter en takfläkt fjärrkontroll
  hur man målar en trä bokhylla
  badrum sit-down fåfänga idéer
  hur man gör en makeup bord
  Hur rengör jag min välja bästa komfort kudde ?
  hur man förvandlar en ful stol
  hur du monterar en mjuk ensidig vattensäng
  typer av bäddmadrasser
  hur man gör japanska skärmar