hur man klä en matstol tillbaka

hur man klä en matstol tillbaka

Om din möbel har sett bättre dagar , kanske du undrar hur du uppdaterar matsalen utan att spendera en förmögenhet . Professionella klädsel tjänster kan bli mycket dyrt , men det är inte svårt att klä en matstol tillbaka på egen hand . De flesta stolar har rygg och sittdyna som lätt kan avlägsnas med enkla verktyg. På bara en eftermiddag , kan du ge din matsal som en komplett makeover

Du behöver : .
möbeltyg
. Sax.
Kraftig häftapparat eller spikpistol .
Dekorativa klädsel nubb , om så önskas .


1.
Välj ditt tyg. En solid färg eller ett subtilt tryck är oftast det självklara valet för klädsel , men detta beror på din smak . Tyg som är lätt att rengöra är viktigt om du har små barn hemma , eftersom de sannolikt kommer att bli rörigt äter . Om du är på en stram budget , leta efter en medeltung klänning bomull . Undvik läder eller mocka , eftersom dessa tyger är svåra för en nybörjare att använda på en stoppning projekt .
2 .
Ta bort den gamla dynan och stolsöverdrag . Gör detta så noggrant som möjligt , så att du inte slita tyget mer än nödvändigt . De flesta stolar har sits och rygg dynor fäst med spik eller skruv , men pröva din stol noggrant för att se hur det var monterat .
3 .
Klipp tyget med hjälp av gammal stol omslaget som en mönster . Använd sy sax gjort för att skära tyg , vanligt hushåll saxar gör det svårt att få ett rent snitt
4
Staple tyget tillbaka på kudden med en kraftig klädsel häftapparat eller . en spikpistol . Tyget måste dras tätt för att undvika veck . Om möjligt , har en annan person hjälpa dig med detta steg .
5 .
Lägg dekorativa klädsel nubb om så önskas . Nubb kan köpas på någon butik som säljer klädsel leveranser . Du vanligtvis inte kommer att kunna återanvända stift från den ursprungliga klädseln jobbet , eftersom det är omöjligt att dra ut dem utan att böja dem .
6 .
Sätt den nyligen reupholstered stolsryggen . När du är nöjd med resultatet , upprepa processen på resten av stolarna i din dining set .

tips och varningar


 • Om möjligt , överväga att köpa 1 eller 2 meter extra tyg för att möjliggöra eventuella misstag du kan göra under klädseln projektet .
 • För att göra din stolar mer bekväm , lägga till extra Bomullsvadd till kuddarna innan du täcker dem i det nya tyget .
 • Om du planerar att måla eller fläckar på stol ram som en del av dina möbler makeover , bör detta göras innan du sätta tillbaka nyomklädda kuddar .


 • Relaterade artiklar


  bets vs lack för utemöbler
  hur man använder en buffé som en TV-ställ
  hemgjord full -size säng
  idéer för målning ett barns gungstol
  hur man väljer rustika stolar
  hur man blandar majs med träpellets
  hur man gör låda drar i trä
  hur man gör en kaklad sänggavel
  hur man gör enkelsängar till en king size-säng
  DIY : cd ställ