hur man refinish en trä vin vagn

hur man refinish en trä vin vagn

Min fru och jag är stolt ägare av ett gammalt trähus vin vagn som har förts vidare från min familj genom åren . När vagnen är extremt unik och är ett definitivt källa till stolthet för mig eftersom det byggdes på verkstaden i min stora, farfars far , började det att visa lite slitage på hand gned finish som har tillämpats så många år sedan . För att göra vagnen Grand Paradnumret det en gång var , åtog jag mig en rekonditionering projekt som blev jättebra och var verkligen inte så svårt, så , jag trodde jag skulle dela min teknik med dig .

Du behöver :
Sandpapper eller stålull
. Heavy Duty Cleaner .
Primer.
Måla eller bets.
Mjuk trasa.
Tålamod.


1 .
först , avlägsna järn och metall om den kan lätt tas bort . Annars lämna det bifogade och arbeta runt det . Alla ytor bör rengöras noggrant med en tunga renare att ta bort smuts som kan ha samlats på ytorna .
2 .
När ytan är helt ren , är du redo att börja förbereda ytan för ny finish . Om din avsikt är att tillämpa ett nytt lager färg till vagnen , så måste du ta bort den nuvarande finish från träet . Idag finns många miljövänliga färg-och fläckborttagningsmedel som också har en behaglig doft , och kommer att göra ett bra jobb med att ta bort även de tuffaste klar . Om du går den vägen än den allmänna undervisningen skulle vara att tillämpa färg-och fläckborttagningsmedel per anvisningarna på förpackningen följt av en bra slipning före lackering .
3 .
Om du är tillämpning av en målad yta till vagnen , behöver du inte att helt ta bort den nuvarande ytan . Efter rengöring , lätt slipa ytan för att döva gamla finish som ger en bra yta för anslutning av den nya färgen .
4 .
nu att vinet vagnen har slipat , Se till att ta bort alla damm från slipningen . Om du är färgning vagn, rekommenderar jag att du använder en kvalitet fläck som också innehåller polyuretan i fläcken eftersom detta kommer att undanröja ett par steg . Applicera fläcken med en mjuk trasa och grundligt täcka hela pjäsen. Applicera minst två lager av färg ger 24 timmar mellan strykningarna . Även lätt gnugga vagnen mellan skikten med 0. 000 stålull för att utjämna i mål . Applicera ytterligare skikt för att uppnå skuggan av fläcken du önskar . Jobbet är nu klar.
5 .
Om du väljer att tillämpa en målad yta , applicera två lager av hög kvalitet primer ger minst 24 timmar mellan varje lager och också gör ett ljus slipning mellan skikten.
6 .
När andra lager primer är torr , applicera två lager av hög kvalitet täckfärg avsedd för skåp och trim , enligt samma förfaranden som du använde för primer . Kom ihåg att din varukorg ta några övergrepp , så du absolut vill använda en hög kvalitet färg .
7 .
nu att den slutliga täckfärg har torkat för de obligatoriska tjugofyra timmar , du kan återansluta någon gammal hårdvara du kan ha bort . Du har nu en ny refinished vin vagn som ska stå sig genom tiderna under många år framöver .


Relaterade artiklar


hur man får lukt av rotting
användning av oxalsyra
vad man ska leta efter när man köper en futon
hur du gör din egen mosaik bord
hur att Refinish en bänk
hur man byter pedalen låshakarna på en flygel
hur man kan stoppa en metall stol från knarrande
hur man bifoga en spegel för att en byrå
Emerson mikrovågsugn information
hur reparera en uppblåsbar luftmadrass