felsöka hem luftkonditionering

felsöka hem luftkonditionering

På sommaren Du förlitar dig på dina enheter luftkonditionering för att kyla ner dig från den tryckande värmen utanför . Men liksom alla andra bit av maskiner , ibland du sätter på luftkonditioneringen bara för att finna ett problem . Om du har några problem med din luftkonditioneringssystem i sommar , finns det några saker du kan göra för att felsöka luftkonditioneringen problemet själv innan du ringer i den dyra HVAC reparatör

Kontrollera BRYTARE och termostat

När du först sätter på luftkonditioneringen under sommaren och det inte kom igen, kan det bero på en kastas brytare . Därför är det första du bör är kontrollera att brytaren är på . Om brytaren är i läge av , vänder på den . Om brytaren växlar omedelbart tillbaka till off-läge med en pop , snap eller gnista , sluta felsökning och ringa VVS reparatör . När en brytare återställs och sedan växlar tillbaka till avstängt läge snabbt så där är det ofta ett tecken på att problemet med din luftkonditionering inte är något som kommer att fastställas med hjälp av enkla felsökning tekniker .

Om du har vänt brytaren i läge ON och det stannar där utan problem , kolla termostaten och se till att den är inställd på den coola alternativet . Släpp temperatur indikator till högre än den temperatur den faktiskt är i huset för att uppmuntra utanför enheten att sparka på . Om enheten inte börjar löpa , gå indikatorn till fläkten alternativet att säkerställa att termostaten får ström . Om fläkten tänds , kan det vara dags att gå utanför och undersöka utanför enheten . Om fläkten inte kommer på , kan det vara ett tecken på att din termostat inte har makt . Om du har en digital termostat kan problemet vara så enkelt som att byta några batterier . Om du har en annan typ av termostat kan du behöva testa alla anslutningar .

Undersök huvudenhet

När du kollat din termostat och strömbrytare, är det dags att kontrollera huvudenheten . Beroende på tillverkaren av enheten finns det två saker att titta efter som kan vara orsaken till enkla problem inom samma enhet. När man undersöker de externa enheten , bör du se en liten lucka eller panel på sidan av apparaten. Öppna dörren och inuti hittar du en av två saker . Du kommer antingen se en massa säkringar eller ser du en reset-knappen . Om du ser säkringar , hoppar ut säkringarna en efter en och se om någon av dem är blåst . Om några av säkring har gått , besök din lokala järnaffär och köpa ersättare . Installera säkringar när du är hemma och se om det reparationer problemet . />
Om du ser en återställningsknapp , måste du återställa enheten . Liknar en reset-knappen till eluttagen i ditt hem bör det finnas en knapp att trycka . När du trycker på knappen , bör du se en röd indikator eller annan färg indikatorn tänds som ger dig visuell kontroll bytet har återställts och enheten har ström . Om enheten startar efter det, än du vet att det var ditt problem och du har reparerats enheten luftkonditionering .

få hjälp

Om du har provat alla steg och luftkonditioneringssystemet är fortfarande inte fungerar kan detta vara en bra indikation på att du bör anlita en VVS- tekniker för att göra reparation. De diskuterade fixar borde ha reparerat problem om problemet var något enkelt och om de inte gjorde det, är det en bra indikation på att det finns en större skala problem som kommer att ta ett tränat öga och färdigheter en certifierad VVS- tekniker för att reparera .


Relaterade artiklar


felsöka hem luftkonditionering
hemgjord deicer för en parabolantenn
hur man kan anpassa luftkonditionering i ditt hem
information om hem generatorer
hem luftkonditionering råd
hur man ansluter ett hem generator till ett hus