hem luftkonditionering råd

hem luftkonditionering råd

Hem luftkonditioneringar leverera kall luft i ditt hem under de varmaste dagarna på året . Dessa enheter ger dig en oas från den hårda sommaren inslag av värme och luftfuktighet. Det finns mycket mer att tänka än att bara vrida dessa enheter och ställa in termostaten på svalare temperaturer . Hjälp din enhet arbete till sin potential genom att sätta den på rätt plats och hålla det kvar

Keep It Cool

Placera din central eller fönster luftkonditioneringen ur direkt solljus genom att installera den i ett område eller fönster som är skuggad . Om ett område som detta inte finns i din trädgård , sedan plantera några skuggande träd och växter som kommer att hålla solen borta från enheten . Sätta enheten i direkt solljus varm kommer Ove skatt det och det kommer inte att fungera till sin potential för att ge kall luft för ditt hem.

Ange ditt fönster luftkonditioneringen med en drop-down Fönstermarkis om planteringen inte är möjligt på grund av terrängen eller brist på utrymme . Detta kommer att leverera skugga för din enhet för åtminstone en del av dagen och hjälper den att fungera som det ska .

Bygg en hög integritet staket runt centrala luft enhet som kommer att minska solexponering för en stor del av dagen . Detta kommer inte bara dölja fula bit av maskiner , men hålla din enhet svalare än det skulle vara om det var fullt synliga .

Keep It fria från hinder

Håll både in-och utflöde lufthålen fria från hinder på båda typer av enheter . Håll högt gräs och ogräs kortklippt runt centrala luft enhet . Använd inte enheten att luta upp saker mot eller lagra utanför föremål för nära den .

Inside hålla möbler , krukväxter och gardiner från både ventilering områden i ett fönster enhet . Om centrala fläkthål på golvet , lägg inte möbler över dem, även om benen tillåter bit att sitta högt upp från marken .

Håll rent

Rengör luftfiltret på båda typerna av luftkonditionering enheter på månadsbasis . Filtren är gjorda för att glida in och ut lätt för frekvent rengöring . Före nedstängning av antingen enhet efter det kalla delen av året har passerat , göra en grundlig rengöring av insidan . Följ tillverkarens anvisningar för rengöring .

Ta bort fönster enheten eller täcka upp det för att skydda mot den hårda vintern element när kyla säsongen är över . Se till att tömma några sammanträde vatten innan du stänger den ner eller lagra den för säsongen . Detta måste göras för både fönster och centrala enheter luft .


Relaterade artiklar


felsöka hem luftkonditionering
hur man ansluter ett hem generator till ett hus
information om hem generatorer
hur man kan anpassa luftkonditionering i ditt hem
hemgjord deicer för en parabolantenn
hem luftkonditionering råd