hur man kan anpassa luftkonditionering i ditt hem

hur man kan anpassa luftkonditionering i ditt hem

Hem luftkonditioneringsaggregat är en ovärderlig handelsvara under tryckande varma sommarmånaderna. Din luftkonditionering kan köra dina energikostnader skyhöga under dessa tider . Korrekt justera luftkonditionering hem luft kan kraftigt minska din energiförbrukning , och på motsvarande sätt kan sänka din elförbrukning under rusningstid drift säsonger . Att veta grunderna i anpassa din luftflödet och ställa in termostaten på rätt sätt är avgörande för att upprätthålla en prisvärd energipropositionen och korrekt kylning ditt hem .
1 .
Stäng igen ventilerna till rum i huset som inte används för stora mängder tid . Stäng dörrar till dessa rum också. Detta förhindrar att luftkonditioneringen från att köra hårdare för att kyla dessa rum , och tillåta mer massa av luftflödet i vistelseutrymmena .
2 .
justera termostaten för att en tillräcklig kylning temperatur . Typiskt en termostat kan ställas in mellan 70F och 78f att upprätthålla en bekväm tempererat klimat. Du kan ställa in termostaten genom att sänka kontrollgruppen på sidan av termostaten , att vrida ratten motsols på ratten termostater , eller skriva in en viss temperatur på digitala termostater . Läs temperaturmätare när du ändrar inställningarna.
3 .
justera riktningen på lufthålen i den ockuperade rum i hemmet . Använd spaken på sidan av ventiler för att ändra riktningen på luftströmmen från rakt ner till en vinkel . Vinklad luftventiler föreskriva en radiational kyleffekten i hemmet . Detta sprider luften över ett större område , att hålla hemmet svalare och använder mindre ström för att driva luftkonditioneringen .

tips och varningar


 • Vidta åtgärder för att säkerställa att ditt hem förblir svalt utan att använda luftkonditioneringen hela tiden. Lägg draperier och rullgardiner till fönster mot solen under längre perioder. Ansök gummilister till fönster och dörrar för att hålla kall luft inne i bostaden istället för att läcka ut . Ställ in termostaten på off eller en högre temperatur när du lämnar under längre perioder. Använd takfläktar att cirkulera kall luft , och stänga av dem när du lämnar ett rum .


 • Relaterade artiklar


  hemgjord deicer för en parabolantenn
  felsöka hem luftkonditionering
  information om hem generatorer
  hur man ansluter ett hem generator till ett hus
  hur man kan anpassa luftkonditionering i ditt hem
  hem luftkonditionering råd