hem värmesystem grunderna

hem värmesystem grunderna

Hem värmesystem skiljer sig inte bara i sina storlekar, former och processer installation , men också i de resurser de behöver och det påverkar de har på miljön . Enligt AsktheBuilder. com , när ditt hem var först utrustad med ett värmesystem , elektrikern eller entreprenör som installerat den borde ha mätt ditt hem värmeförluster , eller mängden BTU ( British Thermal Units ) förlorar per kvadratfot under den kalla . Beräkning av värmeförlust är användbar när beslut fattas om ett värmesystem , eftersom du kommer att vilja se till att systemet kan ordentligt och grundligt värma ditt hem .

traditionella hem Heating Systems

Konventionell eller traditionella stilar i ett hem värmesystem inbegriper olja-värmesystem , gas uppvärmningssystem , elektriska system och vedeldning. Enligt ConserveNS. ca är oljeeldning en av de mest använda system , och förlitar sig på förbränning av olja i en ugn eller panna för att producera värme . Olja-värmesystem överföra denna värme genom ditt hem på ett av två sätt : genom kanaler som transporterar uppvärmd luft , eller genom rör och radiatorer som transporterar varmvatten . Gas värmesystem är ett annat populärt alternativ , och kan drivas med antingen propan eller naturgas . Medan propan är i allmänhet lagras på din fastighet i en stor tank är naturgas vanligen förde in genom underjordiska rörledningar från en huvudkälla för bostadsändamål. Att använda el för ditt värmesystem i en annan vanligt alternativ , och är en fördel i att den kan driva ett antal olika elementen. Dessa inkluderar bottenplatta värmare ( som du skruvar in i botten av väggar ) , ugnar, pannor och strålande värmesystem , som installeras under golv . Kanske den äldsta hem värmesystem som fortfarande används idag är vedeldning i eldstäder eller woodstoves . Enligt ConserveNS. ca , specialiserade vedspisar finns som utnyttjar en fjärdedel mindre trä och producerar 90 procent mindre rök än sina föregångare gjorde .

moderna hemmet Heating Systems

Med uppkomsten av globala klimatförändringar, blir det mer och mer viktigt att använda hemma värmesystem som är bra för miljön. Enligt Alernative-Heating. com är solvärme en modern och mer miljövänliga hemma värmesystem . Även passiva solvärmesystem lita på stora fönster och termiska material som behåller solens energi i ditt hem , aktiva system använder solfångare , t. ex. solpaneler , och sedan distribuera värme genom ditt hem som ett traditionellt uppvärmningssystem . En annan modern uppvärmning alternativ är att utnyttja naturligt förekommande jord geotermisk värme , som ligger kvar på en konstant temperatur hela året . Dessa system använder vätskefyllda rörledningar , som bär denna värme upp från marken och in i ditt hem .


Relaterade artiklar


hem värmesystem grunderna
det bästa sättet att koppla upp en bärbar hem generator
hur zon värma ditt hem med vent - fri gas stockar
billiga hemmagjord grill
information om hem generatorer
felsöka hem luftkonditionering
hemlagad monter lack spray
hur man kan anpassa luftkonditionering i ditt hem
hur man ansluter ett hem generator till ett hus
hem luftkonditionering råd