hemlagad solenoid

hemlagad solenoid

En solenoid är en ihålig spole av tråd som skapar ett magnetfält när en elektrisk ström leds genom dess lindningar . Solenoider används för att manövrera ventiler , reläer , och olika mekaniska utrustning som kräver linjär rörelse . En intressant twist på en hemmagjord solenoiden är ett ställdon som fälls en hund behandla till en väntande hund som har lärt sig att sänka en tryckknapp bredvid den

Magnetventil ställdon

Solenoids producera en kraft som kan ökas genom att öka antalet varv i spolen eller hur mycket ström som skickas till spolen . En relativt kraftfull enhet kan skapas om klyftan mellan spolen och järn eller stål kolven i den kan hållas låg . Igångsättning riktning av ett järn eller stål aktivering kolven kan vändas genom att vända polariteten på likström.

skapa en linjär Magnetventil Motor

Du behöver en 4-tums bit 3 /8 tums ID klar plaströr med en mycket tunn vägg , en spole av bestruket 28-gauge magnet tråd och de tyngsta gemensamma spik som löst passar i röret . Vind kabeln jämnt på slangen. Använd en ännu slingrande rörelser och kors och tvärs i tråden fram och tillbaka när den rullas under de föregående lagret . Glöm inte att lämna ungefär en 2-fots längd fri i båda ändarna av spolen så att den kan anslutas .

cirka 200 varv på 24-gauge wire producera en betydande magnetisk kraft på spiken när spolen ögonblick är ansluten till en sex-volts batteri lykta med en tryckknapp i serie . Försök att ansluta spolen åt båda hållen så att nageln försöker tränga sig ut med huvudet före . Använd skyddsglasögon och aldrig punkt solenoiden på någon . Ett kort ögonblick energi spolen , eftersom det kommer värmen snabbt om den hålls i.

Använda solenoid till Flip Treats

ihop en liten katapult på en skrot trä bas använder en gammal slev ledad i mitten med en spik . Placera solenoiden bakom sked i rät vinkel så att baksidan av sked vilar på huvudet av spiken i magnetventilen . Begränsa sked rörelser så att nageln inte fullt ut kan komma ut ur solenoiden röret . Lägg hälften av ett kex eller en liten hund behandla i skeden . Anslut en momentan tryckknapp i serie med lyktan batteriet och solenoiden observera polariteten anges ovan . Experimentera tills hunden behandla har ungefär en 6-fots bana . Nu ställa omkopplaren så att din hund kan läras att peka på den för behandling , vilket kan vara en långdragen men ändå kul projekt . I brist på en hund , katapulten solenoiden är ett fantastiskt spel munkavle på en fest för att vända cocktail oliver till martinis . Njut av .


Relaterade artiklar


hur man kan anpassa luftkonditionering i ditt hem
hur zon värma ditt hem med vent - fri gas stockar
hem luftkonditionering råd
recept för en hemmagjord vattenfilter
hemlagad solenoid
hemlagad monter lack spray
felsöka hem luftkonditionering
information om hem generatorer
Guide för hem luftfilter
vilken storlek generator behöver du ett hem ?