hemlagad vattenkraft generatorer

hemlagad vattenkraft generatorer

Vissa husägare har börjat använda mikro vattenkraft generatorer som en källa för att generera elektricitet . Denna metod är ett miljövänligt sätt att tillhandahålla el , särskilt på landsbygden . Den energi som används i hydro-elverk kommer från stora mängder vatten , och en småskalig vattenkraft elverk kan byggas i hemmet utan att bygga en damm

Inlopps och Pipeline

Köp PVC eller polyeten för rörledningen . Betongrör eller metallrör kan också användas . Inrätta ett intag att samla upp vattnet och kör sedan rörledningen från intag till turbinen . Inkludera ett enkelt filter för att blockera skräp . Kontrollera att rörledningen är stor diameter att minska förluster som orsakas av friktion från rörligt vatten . Om möjligt , begrava rörledningen . Djur är inte så troligt att tugga på ledningen om den är begravd , och rörledningen är mer stabil när det är under jord .

Turbin

vattenhjul har använts för att generera elektricitet i det förflutna , men de är tunga och rotera i låga hastigheter. De kan inte köra en generator utan ett komplext växel system som är nödvändigt för att uppnå rätt hastighet för att köra en elektrisk generator . Kallare klimat får problem med is när du använder ett vattenhjul . Vattenturbiner fungera vid högre hastigheter och är inte lika tung eller lika stor som ett vattenhjul . Turbiner fungerar mer effektivt också. Anslut turbinen till generatorn , eftersom det är kraftkällan till generatorn .

Generator

Generatorn omvandlar energi från vatten till el . Välj vilken generator bäst passar behoven i hemmet : ett batteri system eller en växelström (AC) systemet . Ett batteridrivet system levererar den kraft som behövs och också lagrar överskottsenergi i batterierna . En batteridriven systemet kan stängas av för underhåll utan att störa makt till hemmet . Ett AC-system kräver en högre grad av makt , så de kräver mer vatten än ett batteri system . De är vanligtvis inte så dyrt som batteridrivna system . AC-drivna system ger omedelbar effekt även vid rusningstid användning. Överskottsenergi shuntas ut till en apparat t. ex. en varmvattenberedare.


Relaterade artiklar


hemmagjord sol information vindkraft
billiga hemmagjord grill
hemgjord deicer för en parabolantenn
hem värmesystem grunderna
den genomsnittliga kostnaden för hela system hem luftfuktare
hur zon värma ditt hem med vent - fri gas stockar
hur man kan anpassa luftkonditionering i ditt hem
det bästa sättet att koppla upp en bärbar hem generator
hem luftkonditionering råd
felsöka hem luftkonditionering