hur man avgör wattal för ett hem generator

hur man avgör wattal för ett hem generator

Ett hem generator är en perfekt lösning för att leverera el till ditt hem under strömavbrott . Med ett hem generator du kommer fortfarande ha ljus , värme eller kyla samt spara mat i kyl och frys . Det finns många olika storlekar och modeller av hem generatorer . När du har beslutat om vilken typ av hem generator, såsom fristående eller kopplas till den elektriska panelen , är det dags att besluta om rätt storlek för att möta den elektriska efterfrågan av apparaterna du kommer att pågå under ett strömavbrott .

Du behöver:
Amperemeter
. Penna.
Papper .


1.
Skriv ner alla elektriska apparater som kan vara igång samtidigt under ett strömavbrott . Till exempel vara lampor , radioapparater , hårtorkar , varmvattenberedare , värmare , luftkonditionering, TV, datorer och andra redskap som du kan använda under ett strömavbrott .
2 .
Leta reda på watt som används för varje apparat. Den watt får anges på en etikett på sladden , en etikett på apparaten eller i bruksanvisningen till apparaten. Om den enda mätning är ampere , multiplicera ampere gånger volt för att bestämma wattal . En regelbunden uttaget är 110 volt , en stor utlopp för en hårtork eller elektrisk spis är 220 volt . Om du inte kan hitta denna information , använda en amperemeter för att mäta watt för varje apparat.
3 .
Tänk på våg , eller starta wattal för varje apparat. Varje apparat har en initialt högre el- dra under uppstart . Utgångspunkten ökningen kan vara dubbelt så kör watt för det verktyget . Lägg till detta att beräkningen för varje apparat som kan starta samtidigt . Lägg till start watt som krävs för varje apparat och dividera med två eftersom du inte brukar starta mer än hälften av de apparater samtidigt .
4 .
wattförbrukning som behövs för en hem generator är hälften av utgångspunkterna surge plus wattförbrukning krävs för alla apparater du behöver använda under ett strömavbrott .

tips och varningar


 • Tänk på placeringen för en bärbar generator . Placera på en plats där det kommer att finnas lättillgängligt för förlängningssladdar som skall köras till generatorn samtidigt skapa minimal resa faror i hemmet .
 • Endast en kvalificerad elektriker tråd ett hem generator till en elektrisk panel . Risken för elstötar är extremt hög och vissa försiktighetsåtgärder skall vidtas för att förebygga risken för dödsfall .


 • Relaterade artiklar


  hur man kan anpassa luftkonditionering i ditt hem
  hem luftkonditionering råd
  hur man ansluter ett hem generator till ett hus
  hemlagad maskindiskmedel
  hur man ansluter en elgenerator till hemmet
  hemlagad vattenkraft generatorer
  hemlagad monter lack spray
  hem värmesystem grunderna
  hemlagad solenoid
  hur man avgör wattal för ett hem generator