recept för en hemmagjord vattenfilter

recept för en hemmagjord vattenfilter

Om du reser eller planerar att skära ner på ditt hushåll underhåll budget , kan hemgjord vattenfilter komma till hands . Dessa är några av de mest effektiva-effektiv hushåll gadgets som du kan använda för att skydda din familjs dricksvatten . Gör-det- själv vattenfilter kan kräva lite tålamod att bygga , men är definitivt lätt på din plånbok

Filter Sorter

När du gör ett vattenfilter hemma , har du möjlighet att använda en eller flera ämnen som filtrering medium . Sand och grus --- från din egen bakgård --- kan bilda en av de mest effektiva filtreringssystem . Se bara till att du tvättar båda dessa ämnen innan du använder dem eller det filtrerade vattnet kan ha en kall blick . Några hemmagjorda vatten filtreringssystem kan använda granulerat aktivt kol --- tätt kolpartiklar bildar ett nätverk som hjälper arrestera farliga partiklar som bly . Om du använder keramiska plattor som din filtrering medium kan du evenremove vatten bakterier . För filtrering bort stark lukt och smak , särskilt på grund klor effekter kan du använda kolfilter block som har block av pulver eller fasta partiklar av kol .

saker du behöver

material för en hemmagjord vattenfilter kan tas tillvara från vanliga dag till dag artiklar . För det enklaste att göra hemgjord vatten filter behöver du en 2- liters läskedrycksflaska , en kniv eller en sax , en halv kopp förtvättad grus , en full kopp av pre-tvättad sand och en bit ren tvättade trasa .

Att vattenfilter

Ta läskedrycksflaska och skär den i två halvor . Placera den nedre halvan på ett fast underlag . Krama ren tygbit för att bilda en boll och plugg pipen eller tratt del av den övre halvan av flaskan. Vrid den övre halvan upp och ned och placera den inuti den nedre halvan , så att den smala mynningen av flaskan utgör en slags pip eller kanal som kan låta vatten flöda på undersidan av apparaten . Position ett lager av grus strax ovanför tyg-ansluten mun av flaskan . Lägg ett lager sand på grus och din vatten filter är klar .

Arbetsgruppen för vatten filter

Ta vatten du vill filtrera i en kopp eller glas och häll över sanden . Din hemlagad vattenfiltreringssystem kommer att filtrera det rätt genom sand, grus och ren trasa . Det rena filtrerat vatten kommer att få tömmas i botten i flaskans botten .


Relaterade artiklar


hur man kan anpassa luftkonditionering i ditt hem
hem luftkonditionering råd
hemmagjord sol information vindkraft
recept för en hemmagjord vattenfilter
tankless hem varmvattenberedare jämfört med konventionella
information om hem generatorer
billiga hemmagjord grill
hemlagad monter lack spray
hur man ansluter ett hem generator till ett hus
hur zon värma ditt hem med vent - fri gas stockar