tankless hem varmvattenberedare jämfört med konventionella

tankless hem varmvattenberedare jämfört med konventionella

Över en fjärdedel av hushållets månatliga elräkning går mot uppvärmning av vatten. Med detta i åtanke är det avgörande att ha ett effektivt system uppvärmning av vatten . Nyare tankless varmvattenberedare erbjuda förskott värt att överväga

Typer

Även konventionella värmare tank vatten kan använda en mängd olika bränslen att bedriva verksamhet på , till exempel olja , gas och el , är efterfrågan ( tankless ) varmvattenberedare begränsad till gas eller el .

Effektivitet

Eftersom värmare efterfrågan vatten spola med kallt vatten genom en värmeväxlare som omedelbart värmer vattnet så snart den är påslagen , de har ett stort försprång i effektivitet över det vanliga värmeelement tanken stil , med en marginal på upp till 34 procent i bostäder som förbrukar mindre än 41 liter vatten dagligen .

Kostnad

Den extra effektivitet efterfrågan värmarna sparar ett hushåll ca $ 80 per år i genomsnitt . Tank värmare kostar $ 300 till $ 500 jämfört med nästan dubbelt så mycket i genomsnitt för en tankless version . Det skulle ta nästan ett decennium för att bryta även om initiala kostnaden enbart om man inte räknar underhåll .

Underhåll

Tank modeller oftast kräver väldigt lite underhåll . Den tankless versioner drabbas av en rad problem och bör servas av en professionell årligen . Frågor som kalcium uppbyggd som begränsar vattenflödet är ett problem bara i efterfrågan värmare .

Andra överväganden

tankless varmvattenberedare , även de som drivs av gas , kräver en anslutning till ett eluttag , vilket innebär i händelse av ett strömavbrott kommer det att få tillgång till varmvatten . Detta är inte ett problem med den konventionella lagringen värmare .


Relaterade artiklar


hemlagad monter lack spray
vilken storlek generator behöver du ett hem ?
hur zon värma ditt hem med vent - fri gas stockar
billiga hemmagjord grill
hemgjord deicer för en parabolantenn
hur man kan anpassa luftkonditionering i ditt hem
tankless hem varmvattenberedare jämfört med konventionella
felsöka hem luftkonditionering
information om hem generatorer
hur man ansluter en elgenerator till hemmet