vilken storlek generator behöver du ett hem ?

vilken storlek generator behöver du ett hem ?

Den genomsnittliga hem använder ca 11 kW effekt om man inte räknar en luftkonditionering . Men ditt hem kan vara olika, så du behöver beräkna i termer av alla de apparater som används vid en viss tidpunkt och hur länge generatorn kan behöva använda . Storleken på en generator innebär vanligtvis hur många kilowatt det ger ut . Enligt en grov uppskattning kan du välja mellan bärbara modeller för upp till 15 kW eller stationära modeller för upp till 45 kW storlekar

Bärbara eller kontorsmaterial

Valet mellan bärbara och stationära beror på både styrka och användning . Om ditt behov är i 7 och 15 kilowatt , har du ett val . Men under 7 kW du behöver en bärbar , och över 15 kW behöver du en stationär . Om din generator är den huvudsakliga kraft för ditt hem eller du räknar med långa avbrott , bör du använda en stationär och överväga en bärbar som backup i händelse av fel . Om det är för backup vid ett strömavbrott , kan en bärbar på hjul vara den bästa insats . Kom ihåg att kalla det för bärbara inte nödvändigtvis gör det lätt att flytta runt.

Equipment List

Om generatorn ska användas som primär kraftkälla , måste du lista alla de apparater i ditt hus . Luftkonditioneringar, värmeelement , spisar och torktumlare använder mest makt, men du får inte använda dem under ett strömavbrott. Gör en lista över alla apparater som din generatorn kommer att fungera . Gör detta för både standby och primära makt applikationer . Glöm inte de mindre apparater som sin energiförbrukning kan lägga upp snabbt .

Inventering av Watt

Nästan alla elektriska apparater har en tagg som visar hur många watt eller kW effekt som de använder . Vanligtvis taggen anger direkt i watt , men vissa bara visar volt och ampere . Kom ihåg att watt lika ampere multiplicerat med volt . Lägg till watt till allt på din lista i en separat kolumn , oavsett hur litet eller obetydligt det än kan verka . Om du har en tung elmotor som en pump för en väl , kontrollera om den har en extrakapacitet ström när den startar .

Högsta belastning

För antingen en bärbar eller en stationär , en primär generator eller ett beredskapsläge , den största belastningen du kommer att behöva fortsätta att vara summan av effektförbrukningen hos den utrustning som kan köras på samtidigt. Så att du inte behöver lägga upp allt på listan . Efter att du valt din högsta sannolika last, lägga till ytterligare 10 till 20 procent som ett fuskverk faktor för att säkerställa att du inte överskrider din last och för att förlänga livslängden på din generator .

Andra överväganden

Du kan välja mellan propan och bensin för bärbara datorer. För stationära generatorer , kan du även använda diesel . Propan driver renaste , men diesel ger mer makt åt pengar som spenderas på bränsle . Kom ihåg att din generator avger koloxid , en giftig gas , så det måste ventileras eller avgassystemet springa utanför . Även i kallare områden , bör det ingå som snö kan blockera kylaren och den överhettas eller till och med bränna ut .


Relaterade artiklar


hemgjord deicer för en parabolantenn
hur man kan anpassa luftkonditionering i ditt hem
vilken storlek generator behöver du ett hem ?
hur man ansluter ett hem generator till ett hus
hem luftkonditionering råd
information om hem generatorer
felsöka hem luftkonditionering