hur reparera klädsel

hur reparera klädsel

Soffor och andra stoppade möbler kan bli kostsamt att reparera . Lär dig att göra din egen klädsel reparera utan att tömma plånboken . Med dessa steg kommer du att undvika de höga kostnaderna för att anställa någon att göra det professionellt eller värre, köpa nya

Du behöver : .
Klädsel nål
Tråd.
Mönster papper .
Möbeltyg.
Sax.
Kritor.
Vax papper.
Varmt strykjärn.
Nagellack.
Stuvbitar.
Restbitar av läder .

Hur att reparera skadade Klädsel av tyg


1 .
Undersök storleken på skadan . Bestäm hur allvarlig skadan klädsel .
2 .
Sy det skadade området om storleken är liten och tunn i storlek kan du sy det . Du kan enkelt dölja tyget skada om hålet är litet genom att sy med en färg på tråden som matchar eller smälter väl med färgen på tyget . Du kommer att använda processen för gängning att ersätta de skadade tråd eller fiber med hjälp av en klädsel nål och tråd av val tråd till för att täcka det lilla hålet eller rippa .
3 .
Patch det skadade området om det hålet är större i storlek där tråden inte skulle vara nog för att hålla eller dölja hålet . Markera storleken med hjälp av ett mönster papper ovanpå , klipp av papper till rätt storlek .
4 .
Klipp till en bit matchande tyg från den stoppade möbler som är dolt . Till exempel undersidan eller nedre delen av ryggen av en soffa eller en stol .
5 .
Sy på tygstycket över det skadade området . Se till att om det är en mönstrat tyg att du gör det smidigt genom att matcha mönstret linjer och kurvor . Se till att stärka din stygn genom att inte placera dem för långt ifrån varandra och genom att fördubbla dina trådar .
6 .
För en stor skada som behöver du ta bort avsnittet , se slita av från sömmar och sedan matchar mönstret och sy längs de områden där du tog bort tyget . Tyget du bort kommer att tjäna som ditt mönster när du skär klädseln ersättning tyget .

Hur man reparerar Klädsel Made med läder


1 .
Bestäm omfattningen av skadan av läderklädsel genom att kontrollera dess storlek och djup .
2 .
Smält kritor som matchar med färgen på lädret . Detta fungerar bäst med syntetiskt läder .
3 .
Placera smält krita att lappa hålet .
4 .
Blend omedelbart med applikatorstickan och sprida krita platt . Gör detta snabbt innan den stelnar .
5 .
Placera en vax papper på toppen av krita och tryck på med varmt järn tills det smälter och plattar till krita . Var noga med att inte värma järnet för mycket att det kommer att skada lädret . Denna metod kommer att arbeta med små hål bara . För större hål du är bättre att ha en professionell göra det igen tapetsering eller få en överdrag för att dölja det om du inte kan anlita ett proffs . Du kan prova att skära en bit av läder sy på en lapp men det kommer inte se attraktiv .

tips och varningar


 • Täck med ett kast eller överdrag för att dölja skadan om den är enorm.
 • Lämna inte heta strykjärnet utan uppsikt . Stäng av den omedelbart efter användning.


 • Relaterade artiklar


  hur man gör bonader utan att förstöra dina väggar
  hur man köper och installerar en uteplats paraply
  hur man skapar en praktisk hemmakontor
  hur man klä en stol eller bänk
  hur man bygger en bänk
  hur man köper en futon madrass
  hur att värma ditt hem för mindre med elektriska värmare
  hur man planterar canna lökar
  hur man bygger en soffa
  hur man förankra en bokhylla på en vägg