hur är madrasser gjort?

hur är madrasser gjort?

Manufacturing en madrass

Utvecklingen av madrassen har gått långsamt i gång. Fram till 20-talet , var madrasser fyllda med tagel , trasor eller bomull och mycket ohygieniskt , svåra att rengöra och knölig . Det var inte förrän 1850-talet som den första betydande framsteg i madrassen design dök --- användningen av enhetliga fjädrar under lager av stoppning .

Kostnaderna för innerspring madrasser var oöverkomliga , dock , och de var endast tillgängligt för hotell och lyxiga kryssningsfartyg som hade råd dem för deras high-end kundkrets . Sedan kom Salmon Simmons Jr , som hittat ett sätt att massproducera madrasser och göra dem överkomliga för amerikanska kunder i cirka 1926 . Med en tillit marknadsföring som innehöll fördelarna med en god natts sömn , knäppte miljoner upp det nya innerspring madrasser som en grundläggande komponent i en god hälsa .

den viktiga Innerspring

Förvånansvärt nog är det innerspring själva enheten ofta underentreprenad ut till ett företag som specialiserat sig på att göra fjädrar . Ett sortiment av fjädrar används , men det vanligaste är offset , Bonnell , kontinuerlig och ficka .

Bonnell design är till exempel en timglasformade spole och knyts i båda ändar . En liknande spole , kompensera , är formad som den Bonnell men tillplattad att underlätta ett gångjärn . Per dess namn , är den kontinuerliga en extremt lång ståltråd formas till S konfigurationer . Och slutligen , är fickan klädd med ett tyg hölje och kan anslutas till sin granne .

" centrala " fjädrar är knutna till varandra med ytterligare tråd . Det finns mellan 250 till 1. 000 varv i en typisk madrass . Om ståltråd lades ut skulle det mäta så mycket som 2. 000 linjär fötter . Ankommande resårkärnor inspekteras och gick vidare.

Insulator Layer

isolator lager appliceras för hand . Detta skikt kan bestå av en oflexibel ståltrådsnät eller nät , inklusive polyuretanskum , polyester och andra naturliga fibrer . Isolatorn är fast på innerspring --- detta stoppar nästa lager, det stötdämpande lager , från gjutning till spolarna .

Mycket av tröst kommer från det stötdämpande lager, och antalet lager kan variera från två till åtta lager i djup från 1 /4 tum till 2 inches .

det dekorativa elementet

Även om denna process i genomförs , är det dekorativa utanför täcka sömnad i ett annat område av anläggningen . Gjord på en gigantisk quilting maskin , ett stort antal nålar fast locket till sin baksida. Sömmen tjänar faktiskt ett dubbelt syfte genom att det hindrar madrassen locket från att ändra och gör en vacker prydnadsträd exteriör . Den quiltat tyg skärs sedan till toppen , botten och sidopaneler av madrassen . Sidohandtag eller ventiler är fastsatta på sidorna vid denna tid också .

sedan dessutom är kritiska inspektioner fyllas på olika ställen i tillverkningsprocessen för att garantera kvalitetskontroll , men är mest generellt sett gjort : efter att ha fått det innerspring , innan du stänger av enheten , och innan den förpackas

Flänsar och avslutande

flänsar , en anslutande panel , är knuten till madrassen s quiltning med stora, runda klammer kallas " Hog 's rings " och görs av specialtillverkade symaskiner . Dessa ringar är fast i innerspring enheten .

Då panelerna --- topp , sidor och botten --- fogas samman med kant band , ett syntetiskt material som är trådiga och hållbar . Denna avslutande operation kräver kompetens av en välutbildad " operatörer band kant " i att de matar panelerna och bindande band när de rör sig runt madrassen för en professionellt skräddarsydd produkt .

Många madrasser i dag har en " bäddmadrass ", vilket skulle vara tejpade och tillämpas vid denna tid .

Box våren , märkning och förpackning

låda fjädrar är oftast gjorda i denna fabrik också . Det är en stiftelse enhet som består av en träram med lister eller tråd av metall --- barer torsion tillval --- och är omgiven av ett tyg täcker .

den färdiga enheten inspekteras , ett innehåll märke sitter , och den färdiga produkten flyttas till en packning område där det blir ett skyddande hölje av antingen papper eller plast. En tagg featuring brandtekniska egenskaper också bifogas , ett krav som inleddes 1987

De flesta madrasser är standardiserade storlek-klokt att följa dessa mätningar . det dubbla , 39 inches med 74 inches , en dubbel är 54 inches med 74 inches , drottningen går 60 inches med 80 inches , och konungen , 78 inches med 80 inches .


Relaterade artiklar


hur man väljer en nautisk klocka
hur man hittar möbler rabatt kontor
hur man bygger en bänk bröst
hur man gör en sittdyna
göra sängramar
hur du tar bort sitsen på en stol för återvinning
hur lager ett kök med grundläggande verktyg
hur man skapar en praktisk hemmakontor
hur man målar ett bord
hur man väljer ark för säng