DIY : bokhylla

DIY : bokhylla

Att göra en grundläggande bokhylla är enkelt. Med några allmänna riktlinjer och en rejäl dos kreativitet, kan en enkel bokhylla projekt vara ett roligt sätt att göra en kreativ bit anpassade möbler . Det finns två allmänna knep för att lyckas göra en bokhylla . Ett är att hitta mycket enkelt , mycket hög kvalitet timmer . Billigare virke som vrider gör att hålla hyllorna rakt svårare . Den andra Tricket är att mäta allt väldigt noga. Även om en styrelse som är för lång kan åter -cut , är det svårare att arbeta med en styrelse som redan har klippts för kort .

Välja Wood

Trä val är kritisk . Dålig kvalitet trä kommer inte se bra ut och kommer att vara svårare att arbeta med när du bygger bokhyllan . Dålig kvalitet trä är ofta skeva eller innehåller en hel del knutar . Titta ner längden på varje del av virke för att säkerställa att det inte finns någon skevhet och vridning . Warped trä kan vara mycket svårt att använda som hyllor kommer inte att vara platt och rak . Om veden inte ska målas , är spannmål färg och estetik också viktigt .

byggteknik

Det finns ett antal tekniker för att bygga bokhyllor . Fina möbler byggare använder ofta kopplas ihop lederna och olika router tekniker för att skapa vackra, funktionella och mycket starka möbler . Många amatör byggare kommer att använda en kombination av stumfogar där virket är helt enkelt skruvas och limmas ihop utan routing en fogar eller kanaler . För butt-ledad bokhyllor , kan det vara en god idé att limma en liten bit av gjutning till hyllan och bokhyllan sida för att öka hylla styrka . För butt-ledad bokhyllor finns det två skolor av tanke på hylla storlek . Vissa människor kommer att skära alla hyllor i samma storlek och skruva /limma fallet sidor att hyllorna . Andra människor tror att toppen och botten styrelse skall vara längre och skruvas /limmas mot toppen och botten av sidorna , vilket skapar en fyrkantig ram för hyllorna för att monteras inuti . Båda sätten fungerar och är i allmänhet lika starka .

När bokhyllan har gjorts med en butt-gemensam teknik , är det nog ändå inte tillräckligt stadig . Det är mycket viktigt att en bit plywood eller papp användas för att täta bakåt . Detta är mer än bara estetik , som häftning eller spikning denna pjäs på baksidan kommer att säkerställa adekvat stöd och förebygga sida till sida rörelse i ärendet.

Finishing Teknik Bokhyllor kan avslutas i en nästan obegränsad flera sätt . Vissa människor avsluta dem naturligtvis med tung olja eller olivolja . Andra människor föredrar färgning och tätning . Ytterligare andra föredrar att smärta en bokhylla . Nästan alla efterbehandling metoderna fungerar bra , med ett förbehåll : Använd inte latexfärg på hyllan portion . Latex kan hålla sig till böcker och kommer inte att fungera samt en finish . Om bokhylla ska målas , en bra akryl eller lack fungerar bäst .


Relaterade artiklar


hur man organiserar en bokhylla attraktivt
hur man bygger ett skrivbord
hur man gör en madrass fastare med säng styrelse
Hur får man en king- size madrass uppför trappor att den inte passar
hur man gör en prinsessa säng
hur man gör stege bokhyllor
om matsal stolar
hur man gör möbler glida täcker
hur man bygger en KORGVAGGA
hur reglue lederna av stolar och bord