färg behandlingar för gamla möbler

färg behandlingar för gamla möbler

För en uppdaterad nytt utseende , behöver du inte nödvändigtvis behöver helt nya möbler . Det finns många färg behandlingar som kan vitalisera en gammal möbel , vilket gör den kompatibel med dekorera teman från klassiskt till modernt . Du skulle bli förvånad över hur några välplanerad målningstekniker drastiskt kan förändra den estetiska någon antik post

prepping Möbler

Grunden för någon bra färg behandling är ett bra prep-jobb . Oavsett vilken behandling du kommer att tillämpa , är en väl förberedd yta avgörande för att se de bästa målningen resultat .

Du vill ta bort befintlig färg genom att metylenklorid remover klorid måla med en vanlig pensel , vilket rekommenderas av DIY Network . Denna typ av färgborttagningsmedel också kommer att arbeta för att ta bort glansiga ytor på omålade trämöbler . Om du bara måla över de befintliga lagren av färg , får du inte lika bra av färg täckning och din slutliga färgfilmen behandling kommer inte att se mycket tilltalande . Se till att du arbetar i ett väl ventilerat utrymme vid användning av färgborttagningsmedel och andra produkter färg som kan producera skadliga ångor .

Skrapa möbler yta med en spackel efter metylenklorid färgborttagningsmedel har upplöst den befintliga lager färg . Använd skyddshandskar för att undvika att få någon av färgborttagningsmedel på händerna .

med gamla möbler , är en annan viktig fråga stötar och repor . Du kan polera bort mindre repor med sandpapper 100 korn . För större urgröpningar , fyll ytan med stainable trä spackel och en spackelspade .

Till sist ett lager grundfärg avslutar ditt prep arbete . Paint lingar som används till tidigare ovaccinerade ytor kommer inte att visas som ljust eller lika länge .

Att behandla Möbler

Paint behandlingar varierar beroende på vilken typ av utseende du vill uppnå . Samtliga har dock en uppenbar likhet . Varje behandling använder färg och penslar , så bunkra upp innan du börjar .

För en naturlig , trä-tonas behandling , bara måla på ett tunt lager klarlack . HGTV : s hemsida berättar att många som skulle ha måla projekt förvandlas till rustika trä bitar när gör- det-självare ser hur vackert det trä tonerna under befintlig färg .

En enkel , monokromatiska färg behandling är bra för en modern, ren-cut utseende . Grundtanken med denna behandling är ganska självförklarande, som gäller en enda färg målad över hela möbeln . Små tweaks denna allmänna idé , men kan lägga till extra visuella intresse för alla som gillar mer eklektiskt möbler . Prova att måla de flesta av möblerna i en solid färg , men då försköna det med små linjer i kontrasterande färg nära kanten eller hårdvara för en handgjord , egen look . Om möbeln har ristat eller graverade element , anser att fylla i denna detalj arbetet med en annan färg för ytterligare kontrast .

För en ännu djärvare utseende , natursköna måla behandlingar är ett bra alternativ. Även denna typ av behandling verkar komplicerade , stenciler gör det enkelt även för en nybörjare hemmafixare att lägga till en dekorativ bild till en gammal möbel . Stora schabloner , finns på många hantverk butiker , möjliggöra relativt komplexa konstruktioner för att lätt målade på stora möbler , såsom köksskåp eller bokhyllor . Mindre schabloner kan användas för att krydda upp sätet eller baksidan av stolar och bänkar .


Relaterade artiklar


hur man bygger en våningssäng
gör golvet kuddar
hur man testar kvaliteten och komforten hos en soffa
hur man gör egna överdrag
hur man bygger studentrum möbler
hur man bygger en trä uteplats bänk
om restaurering av antika möbler
om från jakob i möbler
hur man köper köksmöbler
hur man åter klä en soffa kudde